Uanset, hvad man måtte mene om klonede dyr og planter, kan en genial australiers opfindelse og klon næppe vække andet end klapsalver blandt druk- og fastfoodglade mennesker.
Manden, Mark Murray (mærk dig hans navn, det går over i historiebøgerne), har klonet en hotdog med en burger. Navnet er hamdog:
Hils pænt på den:
Foto: Mark Murray Hamdog
Ligger du med mundtørke og sprutånde fra gårsdagens gilde eller er du bare vild med en saftig hotdog eller en sprøg burgers indhold, behøver du dermed aldrig mere at træffe det svære valg; hvilken en af de to skal jeg spise?
Hamdoggen er patenteret af den Perth-baserede mand, som sælger genistregen for det, der svarer til 40 danske kroner per styk. For to flade tyvere får man med andre ord en frankfurterpølse samt bøf svøbt i en lækker og dertil indrettet hvidkornet bolle med salat, tomat, ost, agurkesalat og tre gange sovs. Herligheden leveres naturligvis ud – dog ikke i Danmark pt (skynd dig at fixe det, Mark).
- For tiden kræver det en del arbejdskraft at lavde bollerne, fordi de bliver lavet af mennesker og altså ikke maskiner. Vi arbejder stadig på at udvikle en måde at automatisere produktionen, udtaler patentets ejermand Mark Murray til New Zealand Herald.
Folk valfarter til byen for at få en bid, men han lover, at der med tiden vil blive eksperimenteret med både smag og indhold (glutenfri bolle, vegar-hamdog med videre) og måske når vidunderet en dag ud over de australske grænser. Ja tak.