Hvad har bussæder og gamle tæpper til fælles? Hvis du tænker, at det er det underlige, retrofarvede print, som de er prydet med, så har du ret.
Men hvorfor er det så, at bussæder stadig ligner noget fra en 80'er-film?
Det er såmænd fordi de er meget mere ulækre, end du måske tror.
Bussæderne design blev først og fremmest skabt til at kunne skjule hærværk - men også for at skjule snavs og skidt fra de tusindvis af mennesker, der har slået røven i sædet.
I stedet bliver man frustreret over, hvor forfærdelige disse mønstre nu engang er, i stedet for al den snavs, de gemmer på.
Men som pendler er det måske ikke noget, man tænker over.
Sæderne i din lokale bus ser måske relativt rene og velholdte ud, men hvis man skifter de blændende mønstre ud med noget mere simpelt, vil man altså angiveligt se en anden historie.
Det er dog ikke den eneste årsag til, at denne dejlige offentlige transportform er prydet med unikke materialer og mønstre.
Flere faktorer spiller ind
Ifølge BBC er det uden tvivl blandt hovedårsagerne, men de skriver endvidere, at der samtidig er flere faktorer, der spiller ind, herunder holdbar samt at følge med trenden - eller mangel på samme.
Det valgte materiale, uld, er naturligt flammehæmmende, og moquette er et fløjlsstof, som er mere holdbart end fladvævet stof. Stoffet er normalt en blanding af skåret og uskåret luv, hvilket også gør det mere holdbart.
Og det giver faktisk god mening - mindre slidstærke materialer som f.eks. bomuld vil flosse og blive forvredet meget hurtigere, hvilket får dem til at se meget og endnu værre ud end de forældede mønstre, vi har nu.