Stor mystik omkring dødsfald: Whistleblower fundet død af 'selvforskyldt' sår

Mathias Busekist

36 uger siden

|

12/03/2024
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han stod blandt andet frem for at afsløre et arbejdsmiljø, hvor folk blev presset til at arbejde hurtigt, hvilket medførte, at flyene havde flere mangler.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Siden 2010 arbejdede John Barnett som kvalitetschef på en Boeing-fabrik, der producerede 787 Dreamliner-flyet. 

I 2019 besluttede han at komme frem og løfte sløret for et arbejdsmiljø, der fremtvinger mistrivsel, fordi ikke kun han, men samtlige af hans kolleger, blev presset til at arbejde hurtigt.

Presset skulle ifølge John have medført, at medarbejderne samlede flyene forhastet og med fejl, hvilket Boeing dog afviste.

Han påpegede også, at der var alvorlige problemer med iltmaske-systemerne, hvilket kunne betyde, at en ud af fire masker ikke ville virke i en nødsituation.

Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at hans død får alarmklokkerne til at tude.

Den tidligere Boeing-medarbejder er nemlig blevet fundet død i USA, skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet, som citerer BBC, kan således berette om et dødsfald, som indtil videre er omringet af mystik.

Den 62-årige John Barnett, som var ansat af Boeing i 32 år, blev fundet død i sin bil ved et hotel i byen Charleston, South Carolina.

Ifølge myndighederne døde han af et 'selvforskyldt' sår.

Her er der ikke blot tale om et mistet liv, men endnu en skodsag som nu kan tilføjes til en hel række af skodsager for flyproducenten.

Siden han forlod virksomheden i 2019, har han nemlig stået i centrum i en juridisk kamp med flyproducenten, da han blandt andet mente, at de ødelagde hans karriere, efter han stod frem og fortalte om omfattende produktionsvanskeligheder i selskabet. 

Som en del af den juridiske tvist var han i Charleston for blandt andet at blive udspurgt i sagen af Boeings advokater, men han dukkede aldrig op til det planlagte møde nummer to, skriver BBC.

John Barnetts advokat beskriver dødsfaldet som 'tragisk', mens Boeings oplyser, at de er 'bedrøvede over bortgangen'.