Allerede inden Ruslands invasion af Ukraine d. 24. februar var der store uroligheder i det østlige Ukraine.
Den del af landet har faktisk være i krig siden 2014, hvor Rusland annekterede Krim-halvøen og russiskstøttede oprørere forsøgte at få kontrol over Donbas-området i det østlige Ukraine, som består af regionerne Donetsk og Luhansk.
Kort inden invasionen i år anerkendte Rusland så Donetsk-regionen i Donbas som en selvstændig stat ved navn Folkerepublikken Donetsk (DPR), og nu har den russiskstøttede leder af DPR, Denis Pushilin, afsløret, hvad der skal ske med området efter krigens afslutning.
Det skriver TV2.
Ifølge ham er der nemlig ikke nogen tvivl om, at DPR bør være en del af Rusland fremfor Ukraine, og derfor vil han efter krigens afslutning afholde en folkeafstemning, som én gang for alle skal afgøre, om DPR skal være en del af Rusland eller ej.
"En beslutning om en folkeafstemning om DPR's tilslutning til Rusland vil blive taget, efter den særlige militæroperation er færdig," har han således udtalt, og ifølge ham går der ikke længe, før afstemningen kan blive afholdt.
Han mener nemlig, at krigen i Ukraine vil slutte inden for ét år.
"Ukraine som en selvstændig stat eksisterer måske simpelthen ikke inden for en overskuelig fremtid," har han desuden udtalt.