I Kenyas hovedstad Nairobi er voldsomme demonstrationer tirsdag eftermiddag brudt ud, og politiet har flere steder brugt gummikugler, vandkanoner og tåregas i et forsøg på at kontrollere folkemængderne.
Senest har politiet set sig nødsaget til at afgive skud, og ifølge TV2 er mindst 10 civile blevet dræbt, mens mere end 50 er blevet ramt af skud.
I dette øjeblik er forhandlinger om et nyt lovforlag, der vil føre til skattestigninger, i gang i parlamentsbygningen i Kenyas hovedstad Nairobi.
Det har ført til voldsomme demonstrationer over hele landet, men værst er det i hovedstaden nær parlamentsbygningen.
Her har demonstranter overrumplet kampklædt politi, som har set sig nødsaget til at affyre skud. Indtil videre er mindst 10 personer bekræftet omkommet, og ifølge øjenvidner ligger der flere lig på gaden foran parlamentsbygningen.
En lokal paramediciner har desuden ifølge Reuters udtalt, at mindst 50 personer er blevet såret af skud.
Har mistet kontrollen
I løbet af tirsdagen har politiet forsøgt at bevare kontrollen over folkemængderne, men tirsdag eftermiddag mislykkedes dette.
Demonstranter har således ifølge flere øjenvidner jagtet politibetjente foran parlamentsbygningen, ligesom politiets afspærringer er blevet brudt, og flere demonstranter har bevæget sig ind på parlamentsbygningens område.
Fra selve bygningen ses der desuden flammer og røg.
Advarer om situationen
De voldsomme demonstrationer og den ustabile situation har fået Udenrigsministeriet i Danmark til at advare om at rejse til og opholde sig i Kenya.
"Der er igangværende demonstrationer i flere større byer i Kenya, også i Nairobi. Situationen er uforudsigelig, og der er risiko for flere demonstrationer de kommende dage. Hold dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan opstå med kort varsel og udvikle sig voldeligt. Vær opmærksom på dine omgivelser, især på steder, hvor der er mange mennesker," lyder advarslen fra ministeriet.
Ved akut behov for rådgivning opfordres danske borgere til at kontakte Udenrigsministeriet Globale Vagtcenter, som kan kontaktes døgnet rundt, på telefon +45 3392 1112 eller e-mail borger@um.dk.
Demonstranterne i Kenya ønsker at få lovforslaget droppet, ligesom de har opfordret til generalstrejke og til at landets præsident, William Ruto, går af.