Den konkrete sag fandt sted for et par år siden, hvor en enlig mor var i byen for første gang i lang tid.
Byturen endte dog alt andet end lykkeligt, da den britiske mor desværre blev "drugged" og endte bevidstløs på diskotekgulvet.
Heldigvis var hendes veninder og en dørmand hurtigere til at tilkalde hjælp, og der gik ikke længe, før en kvindelig og en mandlig paramediciner ankom og hentede den bevidstløse kvinde i en ambulance.
Hvad den enlige mor ikke vidste var dog, at den dårlige aften først lige var begyndt.
I ambulancen krænkede den mandlige paramediciner, som sad sammen med den bevidstløse kvinde, der var spændt fast til båren, nemlig kvinden seksuelt.
Det var den kvindelige paramediciner, der fra førersædet i bakspejlet så, at hendes mandlige kollega til hendes store chok var i færd med at pille den bevidstløse patient i skridtet.
Den mandlige paramediciner er siden blevet tiltalt for sine krænkelser, men han er også blevet frifundet af domstolene. Helt frifundet er han dog ikke, da ambulancetjenesten fandt ham skyldig og derfor afskedigede ham af hensyn til patientsikkerheden, da det ifølge Sky News blev vurderet, at han var en "seriøs trussel mod patienternes sikkerhed."
Et kulturproblem
Siden den omtalte episode har det britiske medie afsløret, at store dele af det britiske ambulancevæsen har vidtrækkende problemer med krænkende adfærd både personalet iblandt og overfor patienterne, og at enkelte ansatte seksualiserer patienterne.
Nogle patienter har endda været udsat for deciderede seksuelle overgreb på lige fod med den enlige mor nævnt i denne artikel.
Blot i 2023 er der ifølge TV2 blevet anmeldt fem sager om krænkende overgreb begået af paramedicinere i Storbritannien, og nu har én af ambulancetjenesterne i landet derfor givet en officiel undskyldning til befolkningen.
En leder i tjenesten har indrømmdet, at de har "ladet ofrene i stikken," men det er fra ambulancetjenestens side blevet understreget, at krænkerne er et lille "mindretal" blandt mange gode ansatte.
Ifølge Jason Killens, der er chef for AACE og ambulancetjenesten i Wales, har man nu igangsat et stort arbejde for at forbedre kulturen i ambulancetjenesterne i Storbritannien.
Man forventer derfor ifølge ham, at antallet af paramedicinere og lignende, der bliver afskediget på grund af deres dårlige adfærd, vil stige i den kommende tid grundet det øgede fokus.
"Kun" én ud af fem klager om krænkende adfærd i ambulancetjenesten i Storbritannien i 2023 omhandlede krænkende adfærd begået mod patienter. Paramedicinere er den medarbejdergruppe, som har modtaget flest klager (11 procent af det samlede antal).