Det er ikke kun i Ukraine at den sikkerhedspolitiske spænding er stor. I Asien har i Kina i de seneste år øget sin militære tilstedeværelse i området omkring øen Taiwan, der ligger øst for Kina.
Taiwan ønsker at være en selvstændig nation, men i Kina vil man gerne have at Taiwan er en del af Folkerepublikken Kina. Det har Taiwan været tidligere, men i 1886 blev Taiwan en selvstændig provins.
Tidligere på ugen valgte formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, at besøge Taiwan. Ganske kontroversielt i kinesiske øjne, som allerede nu har handlet direkte på besøget.
Torsdag indledte Kina nemlig sin største militære øvelse nogensinde nær Taiwan, og det er bestemt ikke gået stille for sig. Ifølge det japanske forsvarsministerium, som holder nøje øje med konflikten mellem Kina og Taiwan, sendte Kina under øvelsen flere aktive missiler henover Taiwans luftrum.
Hele fire missiler fløj over den taiwanske hovedstad, Taipei. Det skriver Reuters.
Ifølge Japan er i alt ni missiler sendt mod Taiwans territorium, hvoraf fem skulle være landet i farvandet ud for Taiwan i den eksklusive økonomiske zone (EEZ).
Dog fløj missilerne højt, og var derfor ikke nogen trussel mod Taiwan. Efter missil-øvelsen kaldte Taiwans leder, Su Tseng-chang, Kina for en 'ond nabo, der demonstrerer sin magt ved vores dørtrin', dog uden at referere direkte til torsdagens øvelse.
Dog må det formodes at det var denne øvelse, der blev talt ud fra.
Kina har tidligere meddelt, at man er klar til at forsvare sine interesser med hård, militær magt, skulle det blive nødvendigt. Det er derfor ikke utænkeligt, at man i den kommende tid vil se Kina demonstrere yderligere militær magt nær Taiwan. Ene og alene for at vise omverdenen og særligt USA, at man ikke er bange af sig.