Plejehjemsmedhjælper Jenny Jönsson valgte at overtage ansvaret for måltiderne, der skulle laves til beboerne - og det skulle vise sig at blive en succes.
Jenny fortæller til Expressen, at der et behov for en fornying af madordningen, fordi maden hidtil havde været kedelig og trist.
I takt med, at den nye madordning kom til, blev det nye tider for beboerne på Hylliehjemmet.
"I mellemskolen var jeg nok en af de elever, der havde de dårligste karakterer i hjemkundskab. Men jeg blev meget interesseret i mad, da jeg begyndte at arbejde på en demensafdeling. Jeg lagde mærke til, hvor kedelig maden var. Der blev serveret en trist tallerken med lidt sovs og nul grøntsager."
Budget behøver ikke at være en hindring
Som man ser det hos så mange andre offentlige instituioner, har også Hyllie hjemmet et budget af kæmpe med.
Men Jenny brugte sine kreative evner til at fornye maden til de ældre, uden nødvendigvis at sprænge budgettet.
Hun har på Facebook delt flere billeder af maden, de nu får serveret på Hylliehjemmet
"Det er ikke så avanceret, det vi gør, men man kan få mad til at se lækkert ud, hvis man bare bruger lidt ekstra energi. Når jeg bliver gammel, vil jeg også gerne have sådan noget her," siger hun.
Foto: Facebook
Inddrager de ældre
Jenny benytter også den velkendter brugerinddragelse, der bliver beskrevet i alle hendes lærebøger inden for sundhed og pleje, ved at inddrage beboerne.
Hun lægger hver uge ud med at få beboerne til at skrive deres ønsker til, hvordan menuen skal se ud, ned, hvorefter de får lov til at vælge, hvilke retter, de selv vil være med til at lave.
Med Jennys kreativitet er en kedelig menu blevet forvandlet til en menu med hjemmelavet kartoffelmos, hjemmelavede frikadeller og desserter som chokolademousse med whisky - og uden at budgettet behøver at lide under det.
Foto: Facebook
Plejehjemmet har også set en forandring hos de ældre, efter Jenny startede sit projekt, da de er blevet mere glade og engagerede.
Nu arbejder Jenny for at udbrede viden om mad og ønsker at formidle vigtigheden af at servere lækre måltider, samtidig med at inddrage dem, der rent faktisk skal spise maden.