Det er godt for klimaet at spise efter sæson. Når foråret kommer, er der en lang række grøntsager, der finder vej ind i køkkener - blandt andet asparges.
Hvis vi bevæger os mod vores tyske naboer, er de meget glade for asparges, der er i sæson fra april til juni.
Faktisk er de så begejstret for 'det hvide guld', at McDonald's i Tyskland har lanceret en asparges-burger.
Det skriver mediet The Local.
Udover asparges er der også hollandaise-sauce og bacon i burgeren.
De 83 millioner indbyggere i Tyskland har næsten 1.500 McDonald’s-restauranter i landet, de kan besøge, når lysten til burger og fritter opstår. Dog er det kun i udvalgte restauranter, at sæson-burgeren kommer i salg, skriver The Local.
Hvert år fejrer Tyskland 'Aspargesæsonen' fra midten af april til den 24. juni, som mange kalder Spargelsilvester - Asparges-nytårsaften. Ifølge traditionen slutter aspargessæsonen med Sankt Hans. “Kirschen rot – Spargel tot” lyder en gammel bonderegel, skriver Berlingske. Når kirsebærrene er modne, er det slut med asparges.
Michelinkok hos danske McDonald’s
Hos McDonald’s i Danmark er der ikke meldt noget ud om en asparges-burger.
Til gengæld er det ikke længe siden, at den danske afdeling af fastfoodkæden lancerede et samarbejde med Paul Cunningham, Michelinkokken fra Henne Kirkeby Kro.
I første omgang var det en Homestyle Bearnaise - en slags bøf bearnaise, bare som burger - der ramte menukortet. Det var i en afgrænset periode, at det var muligt for kunder at sætte tænderne i denne burger. Siden da har en ny Paul Cunningham-burger overtaget pladsen.
“Jeg glæder mig til round two og se, hvordan danskerne tager imod den. Det har igen været sjovt og udfordrende at udvikle inden for de helt specifikke rammer som er nødvendige for at McDonald’s kan servere maden hurtigt,” udtalte Paul Cunningham i den forbindelse.
Du kan læse mere om burgeren i denne artikel: