Der lød et højt brag, da en 12 kilo frossen klump landede på jorden nær landsbyen Fazilpur Badli i den nordlige stat Haryana i Indien i lørdags.
Beboerne i landsbyen kunne alle pible ud af deres huse, og til deres store overraskelse se, at den frosne klump stadigvæk var iskold, hvilket fik flere til at tro, at der var tale om en sjælden meteorit fra rummet, der havde ramt jorden, skriver BBC.
Mange landsbyboere var begejstret over fundet, og inden at politiet og de lokale myndigheder i området blev tilkaldt, så havde de lokale beboere i området brækket stykker af meteoren og taget den med hjem og lagt dem i deres egen fryser.
Men da politiet dukkede op, stod det hurtigt klart for myndighederne, at meteoritten er helt og aldeles menneskelig.
Myndighederne mener nemlig, at der er tale om en en stor frossen klump menneskeafføring, der er sevet ud fra et flytoilet, og som med stor kraft har ramt jorden.
- Det var en meget tung klump is, der blev fundet lørdag morgen. Flere beboere i landsbyen troede dog, at det var et udenjordisk objekt eller sjælden meteorit og tog små bidder med hjem, siger overfuldmægtig Vivek Kalia til BBC.
Den 10-12 kilo tunge meteorit stammer ikke fra rummet, viser det sig. Foto: Guargon Politi
Meteoren kom ikke fra rummet, men i stedet fra toilettet på et passagerfly. Foto: Shutterstock
Ifølge hende er det ‘højest sandsynlig’ tale om en frossen klump afføring, der er sivet ud af et flytoilet og har dannet isklumpen, som har revet sig løs, og et lokalt laboratorie i byen Guargon har indtil videre bekræftet, at 'meteoren' ikke stammer fra rummet.
Nu skal en endelig laboratorietest skal afgøre, hvad isklumpen indeholder. Det sker fra tid til anden, at flytoiletter ‘skvulper over’ under lange flyture, og lækker.
Her kan passagerenes tis og afføring fryse sig sammen til en isklump, når flyet flyver gennem de kolde minusgrader i 10 kilometers højde, hvorefter isklumpen til sidst falder af og rammer jorden. Fænomenet kendes også som blå iskugler, da mange flysselskaber tilsætter kemikalier, der danner en blå farve og som samtidig fjerner lugten af afføring.
Alene i England oplever de britiske flyvefartsmyndigheder hvert år 25 tilfælde af de ‘blå’ iskugler.