Hun kom fra en fattig familie, hvor de ofte spiste masser af kulhydrater i form af toast og spaghetti, og når der var penge, så blev der overspist på den lokale buffet i hjembyen.
I 2014 blev det dog nok for den amerikanske mor Kimberley, der netop havde født tvillinger, og nu ville hun gerne omlægge sin kost, så hun kunne tabe sig.
Hun valgte derfor i første omgang at følge en low-carb diet, men det havde hun ikke nogen succes med. I 2016 faldt hun så over keto-dieten, som er en diet hvor man udelukker mere eller mindre alle kulhydrater fra sin kost, så kroppen i stedet lægger sin forbrænding om til at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater.
Det er dog ikke altid lige let at følge en diet, og det var heller ikke tilfældet for Kimberley, der havde svært ved at lægge fastfood bag sig. Hun begyndte derfor at følge en såkaldt ”Doven” keto-diet, hvor hun stadig kunne spise fastfood, men på en sundere måde.
Det betød blandt andet, at hun stadig spiste burgere, men uden burgerbollerne og naturligvis ingen pommes frites.
”Det var selvfølgelig ikke den mest sunde løsning, men det hjalp mig i min overgang til keto-dieten, og det hjalp mig med at komme i gang med at lave mad derhjemme,” fortæller moren til Womens Health Magasine.
I første omgang havde hun ikke overskud og lyst til at lave mad i køkkenet, men da hun var kommet i gang med sin keto-diet, mærkede hun, at hun pludselig fik mere energi og lyst.
”Jeg fik pludselig lyst til at lave mad derhjemme. Mit energiniveau begyndte at stige, og jeg levede ikke længere efter mit næste cheat-meal, men jeg levede et liv, hvor jeg ikke skulle fratage mig selv noget,” fortæller hun.
Foto: Privat
Tæller ikke kalorier
Allerede i løbet af de første par måneder, kunne Kimberly se en stor forskel. Hun gik flere størrelser ned i sit tøj, og hun havde tabt sig fem kilo på vægten.
Hun valgte ikke at tælle kalorier, men sørgede i stedet for bare at holde sit kulhydratindtag så lavt som muligt, mens hun spiste en del mere fedt og proteiner.
En typisk dag i Kimberlys liv ser således ud.
Morgenmad: Omelette med skinke, peberfrugt, løg og ost.
Frokost: Taco salad uden skaller og bønner, men med ekstra guacamole.
Snacks: Hårdkogte æg, ost i tern og mandler.
Aftensmad: Keto farsbrød – Lavet med hakket svinekød og revet ost i stedet for brødkrummer, og grønne bønner med ost ved siden af.
Dessert: Keto-venlig peanut butter cookie med peanut butter på toppen.
Foruden det faktum, at hun begyndte at spise sundere, så fik hun også mere energi i hverdagen, og det gjorde, at hun havde mere lyst til at træne.
Siden 2016 hvor hun påbegyndte sit vægttab, har hun siden tabt sig 65 kilo. Hun fortæller, at hun ikke går særlig meget op i at tabe sig længere, og at det i stedet er blevet en proces for at holde den nuværende vægt.