Det kan godt være, at kødpriserne er på himmelflugt de fleste steder i Europa. Kvaliteten følger dog ikke altid med, hvilket man har måttet sande i England, hvor tests har vist at 10% af kødet er inficeret med en dødelig superbakterie.
Det er The Mirror, der bringer historien om den dødelige bakterie, som nu findes i både hakkekød, koteletter og andre kødtyper.
Bakterierne, der er fundet, er de såkaldte enterokokker, som er tarmbakterier og normalt er en naturlig del af tarmfloraen.
Alligevel kan bakterien forårsage alvorlig sygdom. Sygdomme som skal behandles med et antibiotikum, som hedder vancomycin. Desværre kan visse typer af enterokokker blive resistente (modstandsdygtige) overfor vancomycin. Denne type af enterokokker kaldes vancomycin-resistente enterokokker.
Bakterierne kan forårsage lidelser som urinvejsinfektioner. I de mest alvorlige tilfælde kan det komme ind i blodbanen og påvirke både hjernen og hjertet, hvilket kan være livstruende.
I alt blev der taget 103 prøver af økologiske kødprodukter, og i alt 13 havde spor af enterokokker, der alle var resistente overfor antibiotikum.
Ifølge Lindsay Duncan, der er World Animal Protections landbrugskampagneleder, er det: "en indikation på, at antibiotika bliver overforbrugt i bedrifter for at forhindre dyr i at blive syge under dårlige forhold. Det forværrer verdens lægemiddelresistenskrise."
Ifølge en professor i fødevarepolitik, så tyder de nye målinger på, at antibiotikaforbruget i landbruget ikke er under kontrol. Og der derfor skal lovgivning til for at sikre sig en forandring i brugen af antibiotika.
Sørg for at tilberede din mad
Eksperter advarer om, at man skal være forsigtig, når man tilbereder kød.
Faktisk skal der bare en enkelt dråbe saft fra råt fjerkræ eller kød til at inficere dig med sygdom. Med det i tankerne er det klogt at følge disse bedste tips for at hjælpe med at holde dig og din familie sikre denne sommer. Derfor skal du:
-
Undgå krydskontaminering ved aldrig at tilberede rå kylling i nærheden af spiseklar mad
-
Have en god hygiejne, så du undgår at overføre bakterier til en anden gennem maden
-
Sørg for, at kødet er dampende varmt hele vejen igennem
-
Kødsaften skal løbe klart