En mand fik hjertestop i det centrale Malmø, og havde brug for livreddende behandling. Da ambulancepersonalet ankom, måtte de masse sig gennem en stor folkemængde.
Faktisk havde næsten 100 personer samlet sig omkring manden, hvoraf flere af dem filmede, skriver svenske Helsingborgs Dagblad.
Den store folkemængde medførte, at ambulanceredderen Nina og hendes kolleger havde svært ved at udføre deres arbejde. De havde ikke blot svært ved at komme frem til manden, men måtte også acceptere det presserende publikum.
"Der var næsten hundrede mennesker. Mange var børn. Vi bad forældrene om at fjerne børnene og flytte sig. Men de lyttede ikke til os," siger Nina til Helsingborgs Dagblad.
Faktisk endte de omkringstående med at være så påtrængende, at Nina og hendes kolleger besluttede at flytte manden ind i ambulancen. Alligevel fulgte flere folk efter, mens de fortsatte med at filme.
Efterhånden er det blevet hverdag for Nina, at hun bliver filmet, når hun udfører sit arbejde. Selvom det er blevet en del af dagligdagen, er det dog ikke ensbetydende med, at hun mener, at det er i orden.
"Det er frustrerende. Det er også en modbydelig opførsel over for mennesker, der er ramt af ulykker. De nyder godt af andres lidelser. Men jeg tror ikke, de reflekterer over det. De tænker sandsynligvis bare på alle de 'likes', de får på sociale medier," lyder det fra hende.
Nina påpeger dog, at det ikke kun er det faktum, at mange filmer løs, når de arbejder, der er problematisk. Det er i lige så høj grad, at de ikke har bemyndigelse til at flytte personer, der står i vejen.
I stedet er de nødt til at tilkalde politiet, og bruge yderligere ressourcer på at få folk fjernet, så de kan udføre deres arbejde.
Til Helsingborgs Dagblad fortæller hun, at hun tidligere har været ude for, at hun måtte tilkalde politiet, da en mand ikke vil fjerne sig, mens hun hjalp en mand, der var fastklemt under en bus.