Styret underboring skåner miljøet og borgerne

PA

367 uger siden

|

11/11/2017
Styrer underboring (også kaldet ’no dig’ metoden) er en metode, hvor man slipper for opgravning, og dermed besværet og generne som opgravningen medfører. På den måde kan man hurtigt og effektivt lægge rør og ledninger selv ved vanskelige og uhensigtsmæssige graveforhold. En effektiv metode ved vanskelige opgravningsforhold Årsagen til at styret underboring især er oplagt til vanskelige graveforhold (fx ved veje, jernbaner huse mm.) skyldes, at man hele tiden kender den nøjagtige placering af underboringen, som registreres ved punkter på overfladen. Kendskabet til den nøjagtige placering medvirker samtidig til, at man konstant kan styre boringen, hvorfor metoden kaldes ’styret underboring’. Altså kan man styre udenom, over eller under eventuelle forhindringer uden problemer, hvilket er med til at gøre metoden hurtig og effektiv. Metoden kræver desuden minimal arbejdsplads, da man ikke skal grave store mængder jord op med store gravemaskiner. Skån miljøet og minimer generne for borgerne Vi kender alle til generne, der kan forekomme, når der af den ene eller anden grund skal graves ud; trafikken går langsommere, fodgængerovergangen er spæret og naturområder bliver gravet op. Ved styret underboring kan man komme under veje, jernbaner, huse osv. uden at skulle stoppe trafikken eller brække gulve op. Derudover er styret underboring noget mere miljøvenlig end en klassisk udgravning, da man ikke er nødt til at håndtere store mængder forurenet jord, og da man kan passere vandløb og grønne områder, uden at skulle grave op, så områderne ikke tager skade. Teknologien bag styret underboring En effektiv metode er en hurtig metode – og det samme gælder ved styret underboring. Styret underboring foregår ved, at man arbejder mellem to huller i jorden; et starthul og et modtagerhul. Mellem disse huller, som kun har en diameter på ca. 9 cm, bores der en linje, som er planlagt på forhånd og som navigeres udenom eventuelle forhindringer. Underboringen kan altså ske i buer på både horisontale og vertikale plan, helt uden man er nødt till at grave ekstra huller. Danboring A/S er specialister inden for styret underboring, og metoden er velegnet i både storbyer og i naturområder, da den både skåner miljø, trafik og borgere.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Styrer underboring (også kaldet ’no dig’ metoden) er en metode, hvor man slipper for opgravning, og dermed besværet og generne som opgravningen medfører. På den måde kan man hurtigt og effektivt lægge rør og ledninger selv ved vanskelige og uhensigtsmæssige graveforhold.

En effektiv metode ved vanskelige opgravningsforhold

Årsagen til at styret underboring især er oplagt til vanskelige graveforhold (fx ved veje, jernbaner huse mm.) skyldes, at man hele tiden kender den nøjagtige placering af underboringen, som registreres ved punkter på overfladen. Kendskabet til den nøjagtige placering medvirker samtidig til, at man konstant kan styre boringen, hvorfor metoden kaldes ’styret underboring’. Altså kan man styre udenom, over eller under eventuelle forhindringer uden problemer, hvilket er med til at gøre metoden hurtig og effektiv. Metoden kræver desuden minimal arbejdsplads, da man ikke skal grave store mængder jord op med store gravemaskiner.

Skån miljøet og minimer generne for borgerne

Vi kender alle til generne, der kan forekomme, når der af den ene eller anden grund skal graves ud; trafikken går langsommere, fodgængerovergangen er spæret og naturområder bliver gravet op. Ved styret underboring kan man komme under veje, jernbaner, huse osv. uden at skulle stoppe trafikken eller brække gulve op. Derudover er styret underboring noget mere miljøvenlig end en klassisk udgravning, da man ikke er nødt til at håndtere store mængder forurenet jord, og da man kan passere vandløb og grønne områder, uden at skulle grave op, så områderne ikke tager skade.

Teknologien bag styret underboring

En effektiv metode er en hurtig metode – og det samme gælder ved styret underboring. Styret underboring foregår ved, at man arbejder mellem to huller i jorden; et starthul og et modtagerhul. Mellem disse huller, som kun har en diameter på ca. 9 cm, bores der en linje, som er planlagt på forhånd og som navigeres udenom eventuelle forhindringer. Underboringen kan altså ske i buer på både horisontale og vertikale plan, helt uden man er nødt till at grave ekstra huller. Danboring A/S er specialister inden for styret underboring, og metoden er velegnet i både storbyer og i naturområder, da den både skåner miljø, trafik og borgere.