Ung mor deler ærligt billede af kejsersnit for at bevise, at det ikke er en nem udvej

Emil Ryttergaard

386 uger siden

|

25/07/2017
Et kejsersnit er ikke den nemme udvej. Det er budskabet fra en mor til fire, som har delt et ærligt billede af sine mave på Instagram.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er mange forventninger forbundet med en barnefødsel. 

Hvad er en naturlig fødsel? Og bør kvinder føde hjemme eller på hospitalet - og med eller uden brug af bedøvelse? 

Debatten og mulighederne er ikke blevet mindre med årene, og vordende mødre bliver bombarderet med nye metoder og trends. Men at tro at nogle løsninger er nemmere end andre er en stor misforståelse, mener moderen Melissa Watts fra Australien. 

Den unge mor til fire børn har nemlig delt et billede på sin Instagram, hvor hun viser bagsiden af medaljen ved et kejsersnit, der er blevet inficeret, skriver Scarymommy.

Hendes budskab er, at kejsersnit bestemt ikke bør blive betragtede som en nem udvej, for det kan være et ganske angstprovokerende indgreb.

Foto: Melissa Watts/privat

- Uanset hvor rent du holder det, så er der altid en risiko for, at du bliver en del af statistikken. Jeg er på antibiotika, og jeg er ekstremt grundig, men jeg skulle aldrig have googlet kejsersnitinfektioner, skriver moderen i sit opslag, hvor hun holder en hårtørrer mod det inficerede sår.  

På trods af glæden over sin nyfødte søn, så påvirkede kejsersnittet Melissa Watts langt mere voldsomt, end hun nogensinde havde forestillet sig, at det ville.

 - Jeg er ret glad for, at jeg kan nyse og hoste uden at tisse i bukserne eller få ondt i maven. Men et lille tip til mødre, der får fretaget kejsersnit: Få fat i en pude, som du kan kramme hver gang du nyser eller hoster, for det gør ondt den første uge, skriver Melissa Watts i et andet opslag på Instagram, hvor hun skriver, at hun en uge efter indgrebet endelig kunne lægge den stærke medicin på hylden. 

I Danmark er det hver femte kvinde, der får foretaget enten et planlagt eller akut kejsersnit, hvilket vil sige at over 11.000 danske børn kom til verdenen via kejsersnit i 2015. 

Op mod hver tiende kvinde, der får foretaget enten et planlagt eller akut kejsersnit, kan få en infektion i såret, der kan være meget smertefuldt, og som skal behandles med antibiotika. Infektionen ville oftest give fysisk ubehag omkring arret samt feberlignende symptomer.

Ifølge Jordemoderforeningen kan arret efter et kejsersnit være fire til seks uger om at hele, og det gælder om at holde sig i ro og holde området omkring arret rent. Men som Melissa Watts beskriver, er det nemmere sagt end gjort.

39-årig mor fik en lille plet i panden - anede ikke at hun var i livsfare