Når dansk-italienske Sofia Carmen Jammello er på arbejde som stewardesse, ligner hun alle andre 29-årige kvinder. Men det er Sofie ikke.
Hun lider af en alvorlig og uhelbredelig kræftsygdom, som hedder kronisk myeloid leukæmi. Kræftformen er hendes blod, og sådan vil det være resten af hendes liv.
Dette til trods, så har Sofie både fuldtidsjob, hus og en kæreste. Hvordan kan det hænge sammen med en kronisk kræftsygdom i blodet?
Det skyldes en lille pille, som Sofie én gang om dagen indtager. Det er den såkaldte “cancerpille”, der er tale om.
- Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg kan tage den her pille, der holder kræftcellerne nede, så jeg kan få lov at leve med sygdommen. For 15-20 år siden døde man af den, siger Sofia Carmen Jammello til TV 2.
Men selvom cancerpillen er revolutionerende for behandlingen af leukæmi, så kan den ikke udrette direkte mirakler. Bivirkninger, smerter og dilemmaer er fortsat en stor del af Sofies hverdag og liv.
Selvom det er muligt med cancerpillerne at holde sygdommen så meget nede, at Sofia kan passe et fuldtidsjob som V.I.P-stewardesse, så mærker hun stadig nogle af de gener, som man får med leukæmi.
En af de mere ubehagelige symptomer på leukæmi, som medicinen ikke kan fjerne, er smerter i knoglerne. Det skyldes, at blodkræft opstår inde i knoglemarven.
- Det føles som om, at det brænder eller ætser inde i knoglerne. Det gør virkelig ondt. Jeg plejer at beskrive det for folk som en meget slem form for vokseværk, siger Sofia, som indimellem er nødt til at tage smertestillende medicin ved siden af den daglige cancerpille.