Der er efterhånden ikke den slags salat, man ikke kan få i en klargjort udgave i en pose i supermarkedet: spinat, feldsalat, ruccula, baby leaf mix og blandet salat.
Det er nemt med en pose salat, der er klar til brug, hvad enten du skal lave salat eller dække fiskefadet med spinat, inden det skal i ovnen.
Men du skal være opmærksom, når du vælger din salat, ellers risikerer du at blive syg, skriver The Guardian.
Forskere fra University of Leicester i England har opdaget, at saft fra brudte salatblade, fx dem i supermarkedets poser, øger risikoen for bakterier som salmonella 2400 gange og gør det lettere for salmonella at forårsage infektion.
Forsker inden for infektion, immunitet og inflammation, doktor Primrose Freestone, fra University of Leicester forklarer følgende om de uønskede bakterier, som kan sende dig i seng med madforgiftning:
- Disse safter hjælper også salmonella med at fastgøre sig så kraftigt til salatbladene, at en grundig vask ikke kan fjerne bakterierne og tillader at patogenet (det der kan fremkalde sygdom) bliver forbundet med salatposen, siger forskeren.
Selvom du opbavarer salaten i køleskabet, så vokser bakterierne meget hurtigere, når posen er åbnet eller uåbnet. Og derfor bør salaten spises forholdsvist hurtigt efter åbning.
Næste gang du handler salat i pose, bør du gå efter salatblade, der er intakte for at undgå den farlige saft. Men du bør også spise salaten i en fart, ellers kan du nemt ende med at gøre dig og familien syge.
Yderligere er det altid en god ide at holde øje med sundhedsmyndighederne har trukket salater tilbage på grund af bakterier eller andre uønskede overraskelser.