En nytårsmenu med kogt skinke, grønlangkål og brune kartofler - eller hvad med to smurte rugbrødsmadder?
Ældremaden har siden årsskiftet været til stor debat og offentlig skue på Facebook, hvor mange borgere har brokket sig over de kedelige anretninger. Og det har måske virket.
Regeringen har i hvert fald netop afsat 25 millioner kroner til at give ældremaden et ansigtsløft. Pengene skal blandt andet gå til at forny madens emballage, skriver Jyllands-Posten.
Ved at give emballagen en overhaling skal maden vække de ældres appetit, så de får lyst til at sætte tænderne i retterne.
- Mange ældre døjer med nedsat appetit og uønsket vægttab, og derfor er det helt afgørende, at den mad, de får bragt til døren, vækker appetitten og giver dem mere lyst til at spise, siger ældreminister Thyra Frank til Jyllands-Posten.
Hun mener, at mange ældre savner at blive stimuleret af maden, for eksempel via duften af mad, som er fraværende på mange plejehjem, da maden laves i store centralkøkkener og fragtes til ældrecentrene i kasser.
- Det er så vigtigt - både for livskvaliteten og for sundheden - at maden til de ældre er lækker, frisk og velduftende, forklarer Thyra Frank.
Alle kommuner kan efter planen søge om at få fingrene i nogle af pengene fra puljen på 25 millioner kroner, som de kan bruge på ideer til at gøre emballagen mere indbydende eller ændre den måde maden bliver lavet eller transporteret på.
Debatten om de ældres uappetitlige mad startede 1. januar, da Jette rasede over hendes mors nytårsmenu på Facebook.
Er pengene godt givet ud? Deltag i debatten på Facebook.