Ny undersøgelse viser: At spise denne fødevare kan hjælpe med at forebygge Parkinsons

Nicolai Busekist

18 uger siden

|

15/08/2024
Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny undersøgelse har vist, at det muligvis kan hjælpe med at forebygge Parkinsons sygdom, hvis man spiser denne ene fødevare.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Ecklonia cava, en spiselig marine brunalgeart, der findes i havet ud for Japan og Korea, kan beskytte mod verdens hurtigst voksende neurodegenerative sygdom, siger forskere.

Parkinsons sygdom skyldes tab af neuroner, der producerer dopamin, som er en neurotransmitter involveret i bevægelseskontrol og tænkning.

Efterhånden som verdens befolkning ældes, stiger antallet af patienter hurtigt, og i dag er der næsten 10 millioner på verdensplan. Det skriver Express.

Parkinsons sygdom induceres af neurale skader på grund af overdreven produktion af reaktive iltarter.

Forskere siger, at undertrykkelse af produktionen af reaktive iltarter er 'essentielt', da det er fatalt for de neuroner, der styrer de relevante neurotransmittere. I øjeblikket er der kun symptomatisk behandling tilgængelig.

Nu har et japansk hold af forskere verificeret den fysiologiske effekt af Ecklonia cava-polyfenoler, alge-antioxidanter, til forebyggelse af Parkinsons.

Forskerne udførte to typer motoriske funktionstests ved hjælp af mus, der blev fodret med antioxidanterne dagligt i en uge og derefter fik rotenon, som er en naturligt forekommende forbindelse, der findes i rødderne af flere plantearter.

Resultaterne er blevet offentliggjort i tidsskriftet Nutrients og viste, at motorisk funktion, som blev reduceret af rotenon, blev genoprettet.

Forskningsleder og professor Akiko Kojima-Yuasa sagde, at der også var forbedring i tarmens motoriske funktion og colon-mukosa-strukturen, som er et specielt væv, der dækker tyktarmen.

Cellulære eksperimenter ved hjælp af modelceller verificerede også den biokemiske interaktion af den forebyggende effekt af Ecklonia cava.

Forskerholdet sagde, at deres resultater viste, at antioxidanterne aktiverer AMPK-enzymet, som er en intracellulær energisensor, og hæmmer produktionen af reaktive iltarter, der forårsager neuronal celledød.

"Denne undersøgelse tyder på, at Ecklonia cava-antioxidanter kan reducere neuronal skade ved AMPK-aktivering og hæmme intracellulær produktion af reaktive iltarter," sagde professor Akiko Kojima-Yuasa fra Osaka Metropolitan University.

"Det er håbet, at Ecklonia cava vil være en effektiv ingrediens i forebyggelsen af Parkinsons sygdom."