Adskillige mænd har i mange år fået at vide, at de bør holde sig fra alkohol, hvis de ønsker at gøre deres bedre halvdel gravid.
Det skyldes, at alkohol traditionelt har været mistænkt for at forringe mænds sædkvalitet.
Nu viser et nyt studie imidlertid, at det muligvis forholder sig helt omvendt. Det skriver Videnskab.dk.
For ifølge den nye forskning, så ser det ud til, at alkohol - i moderate mængder vel og mærke - kan være med til at forbedre mænds sædkvalitet.
Det er et italiensk forskerhold, der står bag det nye studie, hvori en række mandlige forsøgspersoner har fået at vide, at de ikke måtte få udløsning i 2-5 dage. Herefter skulle de aflevere en sædprøve og en spørgeskemabesvarelse omkring deres livsstil og alkoholvaner.
Herefter fandt forskerne frem til, at de mænd, der drak 4-7 genstande om ugen, gennemsnitligt havde både mere sæd og flere sædceller i deres sædprøver, end de mænd, der kun drak 1-3 genstande om ugen.
Tidligere studier har tilmed peget på, at moderate mængder alkohol er uskadeligt for mænds sædkvaliteten, men nu kunne noget muligvis tyde på, at alkohol ligefrem er gavnligt, så længe man drikker med måde.
Men - før man som mand lukker en flaske vin op i bestræbelserne på at gøre sin kæreste gravid, så bør man alligevel tage det opsigtsvækkende forskningsresultater med visse forbehold. Blandt andet fordi studiet delvist bygger på spørgeskemaundersøgelser, som forskerne ikke har mulighed for at dobbelttjekke ved at fjerne alle usikkerheder.
Dermed skal alkohol nok næppe indtages som middel mod en bedre sædkvalitet, men for fornøjelsens skyld og nu velvidende, at det ikke er skadeligt for dine små svømmere.
Læs også
Penicillin og alkohol - Ofte lyder rådet at man ikke må blande penicillin og alkohol, men er det blot en myte? Vi har undersøgt sagen nærmere og snakket med to eksperter.
Disponibel indkomst er det beløb, som du har til rådighed efter at have betalt skat. Du kan læse mere om begreberne disponibel indkomst og rådighedsbeløb her.
Mindsteløn - Her kan du se satser for mindstelønnen, som arbejdsgiver minimum skal betale. Mindsteløn afhænger af din alder og hvilke branche du arbejder i.