Der er ikke mange ting i livet, der er bedre end en god æggemad eller et blødkogt æg. Det kan de fleste vel blive enige om.
Men er du klar over, at et æg kan bruges til andet end at gøre dig mæt og glad? Det er helt almindeligt at pille et æg og smide de hvide eller brune skaller direkte i skralderen - men det skal vi faktisk til at stoppe med. For skallerne kan noget vigtigt.
I en video på Youtube forklares det, at skallerne faktisk er rigtig gode for vores helbred.
En æggeskal består af omkring 90 procent rent calcium - også bare kendt som kalk - som er godt (ja, faktisk nødvendigt) for vores knogler og muskler. Og hvorfor ikke udnytte det?
Ved at omdanne æggeskallerne til pulver, kan du nemt indtage kalken og få gavn at dets sundhedsfremmende effekter, som mange ellers tager kosttilskud for at opnå.
Trin 1
Vask æggeskallerne i et dørslag, så de er helt rene. De skal skylles grundigt, men membranen skal stadig sidde tilbage på indersiden.
Foto: Youtube
Trin 2
Kog æggeskallerne i 10 minutter i en gryde, så du er sikker på, at de bliver fri for eventuelle bakterier.
Foto: Youtube
Trin 3
Lad æggeskallerne tørre, inden du kommer dem på en bageplade og sætter dem i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Foto: Youtube
Trin 4
Tag æggeskallerne ud og lad dem køle af. Kom dem herefter i en blender og tryl dem til pulver.
Foto: Youtube
Nemmere bliver det ikke! Nu har du kalk i pulverform, som du kan spise sammen med dine måltider. For eksempel ved at drysse det i havregrøden, i drikkevarer eller i sovsen til aftensmaden. Kun din fantasi sætter grænser.
En halv teske af de sunde pulver indeholder omkring 400 mg calcium - på den måde sparer du penge på kosttilskud. Gratis velvære! Hvem vil ikke have lidt af det?
Foto: Youtube
Se æggeskallerne blive til pulver i videoen herunder.
Læs også historien om en chokerende video, som politiet har frigivet. Det kvindelige offer fra optagelserne vil have alle til at se den.