Når en pakke med kyllingebryst ryger fra supermarkedets køledisk og ned i vores indkøbskurv, så lægger de fleste af os sikkert mærke til de hvide sener i kyllingen.
Men det er formentlig kun de færreste af os, der ved, hvad de hvide striber egentlig laver på vores købe-kylling. Det skriver BT.dk.
Og måske har du i virkeligheden heller ikke lyst til at vide det? De hvide sener sladrer nemlig om, hvordan kyllingens liv har været.
Det er University of Arkansas and Texas, der har lavet en undersøgelse af kylligekød, og her fandt man ud af, at det ikke er ligegyldigt, om dit kyllingebryst har de hvide sener eller ej.
For er der mange sener i din kylling, så er det sandsynligt, at den har lidt af en muskelsygdom, der netop kaldes ’hvid-stribet sygdom’.
Sygdommen medfører blandt andet, at kyllingen har en større mængde fedt og et mindre protein-indhold i forhold til 'normale' kyllinger.
I undersøgelsen, hvor man har testet 285 kyllinger, er man nået frem til, at fjerkræ med muskelsygdommen kan have op til hele 224 procent mere fedt.
Undersøgelsen viser også, at 96 procent af de 285 testede kyllinger med hvide sener led af sygdommen.
Den store fedtmængde er yderligere med til at forringe brystets kvalitet, og dermed kan du altså bruge mængde af sener som en indikator for, hvor godt et stykke kylling, du ønsker at komme hjem med.
Kylling med mange sener af dog ikke direkte til fare for dit helbred, så hvis du er ligeglad med kvalitet (og gerne vil spare penge) så kan du også være ligeglad med de mange hvide sener.