Første person i England død af sjælden virus

Nicolai Busekist

144 uger siden

|

11/02/2022
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den første person i England er afgået ved døden af en sjælden sygdom. To andre tilfælde af sygdommen bliver nu undersøgt.

Dagens topnyheder

En person i England er afgået ved døden af den sjældne Lassafeber. Derudover bliver to andre tilfælde at virussen undersøgt i øjeblikket. Det oplyser Ladbible.

I en pressemeddelelse har de britiske sundhedsmyndigheder bekræftet, at en person er afgået ved døden af Lassa-feber. Desuden er det bekræftet, at der er registreret tre tilfælde af smitte med den dødelige virus i Storbritannien.

"Vi kontakter de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede forud for bekræftelse af deres infektion, for at give passende vurdering, støtte og rådgivning. Risikoen for den brede offentlighed er fortsat meget lav," lød det.

En talsmand fra Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust, hvor den afdøde person var indlagt, har også udtalt sig i forbindelse med dødsfaldet.

"Vi bekræfter den sørgelige død af en patient, som havde Lassa-feber. Vi sender vores dybeste kondolencer til familien i denne svære tid," sagde vedkommende.

"Vi vil fortsætte med at støtte patientens familie og vores personale, og arbejder tæt sammen med kolleger fra de britiske sundhedsmyndigheder for at gennemføre en kontaktopsporing."

Smitte med virussen kan ske på flere måder. Det kan enten ske via mad eller husholdningsartikler, der er blevet inficeret med urin eller afføring fra inficerede rotter.

Symptomerne kan variere fra hovedpine til ondt i halsen eller opkast. Dog kan blødning fra mund, næse eller skede er også forekomme.

"Mennesker bliver normalt inficeret med Lassa-feber via eksponering for fødevarer eller husholdningsartikler forurenet med urin eller afføring fra inficerede rotter," oplyser WHO.

"Lassa-feber er kendt for at være endemisk i Benin, Ghana, Guinea, Liberia, Mali, Sierra Leone, Togo og Nigeria, men findes sandsynligvis også i andre vestafrikanske lande."

"Infektioner fra person til person og laboratoriesmitte kan også forekomme. ISær i sundhedsvæsenet i mangel af tilstrækkelig infektionsforebyggelse og kontrolforanstaltninger."

WHO tilføjer, at det er afgørende, at man behandles hurtigt, hvis man er smittet. Sygdommen kan potentielt være fatal.

"Diagnose og hurtig behandling er afgørende. Dødsraten er 1%," oplyser WHO.

"Blandt patienter, der er indlagt med svær klinisk præsentation af Lassa-feber, anslås dødsraten til omkring 15%. Tidlig behandling med rehydrering og symptomatisk behandling forbedrer overlevelseschancen."

"Omkring 80% af dem, der bliver smittet med Lassa-feber, har ingen symptomer. 1 ud af 5 infektioner resulterer i alvorlig sygdom, hvor virussen påvirker flere organer såsom lever, milt og nyrer."