Det skriver Ladbible.
Som en del af regeringens "køreplan" ud af lockdown, en række sektorer er i stand til at genåbne mandag 12 April - herunder beværtninger som pubber og restauranter, der nu kan byde kunderne velkommen tilbage, dog kun til udendørs service.
Undersøgelser foretaget af British Association of Sexual Health and HIV (BASHH) har vist, at sexklinikker har en tendens til at få mere travlt, når nedlukningsforanstaltningerne er blevet ophævet tidligere, hvor pandemien også fører til øget pres på seksuelle sundhedstjenester.
På grund af dette rådede Dr. John McSorley, formand for BASHH, folk til at ‘slå mængden' ved at besøge en seksuel sundhedsklinik hellere før end senere.
"Hvis sex med du tænker på sex med en ny partner (...) så er det tid til at få styr på det nu,” - udtalte han til Daily Star og fortsatte:
"Storbritannien gik ind i Covid-19 pandemien med gonoré og syfilis på niveauer, der ikke er set i en generation eller to. Det ville tage nogen tid at komme tilbage til det. Det ville ske langsomt i starten, så hurtigt. Hvis vi gør alt, hvad vi kan nu, kan vi undgå det."
McSorley forklarede, at 'der forventes en samlet stigning' i seksuelt overførte sygdomme fra den 12. april, da 'klinikker forventer et travlt sent forår og sommer 2021'.
Han fortsatte: "Lockdowns har været særligt hårde for unge eller mennesker, der var single, da alt dette startede.
"At passe på din seksuelle sundhed handler ikke om at stoppe ting, men giver dig mulighed for at leve dit bedste liv."
Han håber at med stor opmærksomhed på problemet tidligt, vil man kunne undgå de frygtede store spredninger, og det er vigtigt, da dette kan resultere i mere resistente kønssygdomme.
“Vi har allerede haft tre tilfælde af multiresistent gonoré i Storbritannien i 2018. Multi resistens opstår gennem overforbrug og dårlig overvågning af antibiotika i Storbritannien og på verdensplan."
Det britiske samfund er som bekendt ikke det danske, men der er dog unægteligt en del ligheder, og derfor kan problematikken også blive relevant i Danmark, og verdenssundhedsorganisationen WHO har dog også allerede bragt opmærksomhed til det potentielle problem.
“Overforbrug af antibiotika i samfundet kan fremskynde fremkomsten af antimikrobiel resistens i gonoré. Det betyder, at flere sygdomstilfælde følge heraf,” - lyder det fra en WHO-talsperson.