Det er ikke altid de samme symptomer, der viser sig, hvis en person er ramt af en hjernetumor. Symptomerne afhænger nemlig af, hvor den vokser.
Blandt de mest almindelige symptomer finder man hovedpine, sygdom og hjerteanfald.
Desværre er der mange symptomer på en tumor i hjernen, der kan forveksles med noget mindre alvorligt. Et godt eksempel på et sådant symptom, er hovedpine.
Mange af disse symptomer skal du være opmærksom på i det daglige. Men nu har eksperter ifølge The Sun afsløret, at der også er symptomer og tegn, du skal være opmærksomme på i soveværelset.
Hvis du har vanskeligheder med at få 'jern på', kan det ifølge Cancer Council i værste fald være et tegn på, at du har en tumor.
Dette kan forekomme, hvis du har en tumor, der vokser i hypofysen. Det er den del af hjernen, der er ansvarlig for at producere hormoner.
I takt med, at en sådan tumor vokser sig større, lægger den pres på kirtlen. Et resultat af dette kan være, at der bliver produceret mindre mængder af østrogen, progesteron og testosteron.
Hos kvinder kan dette resultere i uregelmæssigheder i deres menstruationscyklus, mens det hos mænd kan resultere i nedsat lyst og problemer med at 'få jern på'.
Andre symptomer på, at man er blevet ramt af en sådan tumor omfatter hovedpine, synkebesvær og kvalme.
Derudover skriver Brain Tumor Charity, at omtrent hver tredje person, der har en hjernetumor, vil opleve en form for personlighedsændring.
Disse ændringer kan få folk til at miste interessen for ting, de engang nød at gøre. Ifølge Cancer Research UK er omtrent 17 ud af 100 diagnosticerede hjernetumorer en tumor i hypofysen.
De fleste af disse tumorer er godartede, hvilket betyder, at de ikke er kræftfremkaldende. Det betyder også, at de derfor ikke spreder sig til andre dele af kroppen.
En operation kan være den eneste mulige behandling, hvis man har en tumor i hypofysen. Der kan dog gives medicin, som kan være med til at reducere symptomerne.
Hvis du selv er bekymret, fordi du udviser nogle af disse symptomer, må du ikke tøve med at kontakte din egen læge. Det er altid bedre at være på den sikre side, så gå hellere til læge en gang for meget, end en gang for lidt.