Diætist med speciale i kræft afslører: Dette er den bedste mad til at sænke risikoen for kræft

Nicolai Busekist

2 uger siden

|

30/08/2024
Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En diætist med speciale i kræft har afsløret, hvad hun vurderer er den bedste type mad, hvis du ønsker at sænke risikoen for kræft.

Dagens topnyheder

Nichole Andrews, en diætist fra Washington, opfordrer sine 178.700 TikTok-følgere til at omfavne pæren, da den er rig på fiber, antioxidanter og næringsstoffer. Den har også vist sig at hjælpe med at opretholde blodsukkerniveauet.

Andrews erklærede endda pærer som sin 'foretrukne mad, der reducerer risikoen for kræft' i en TikTok-video, der ifølge New York Post fik mere end 13.000 visninger på kort tid.

Andrews specificerede ikke, hvilke pærer hun foretrækker. Der findes dog mange varianter, hvilket du også vil opleve, hvis du kigger på pærer i dit nærmeste supermarked.

En almindelig pære har omkring 6 gram fiber, hvilket er 21 procent af den anbefalede daglige værdi. EatingWell påpegede, at det er mere fiber end i en kop grønkål.

Kostfiber fremmer sund fordøjelse og kan hjælpe med at reducere risikoen for tyktarmskræft, sagde Andrews. Derfor er der god grund til at spise pærer, hvis du ikke allerede gør det.

Fiberen bremser kroppens fordøjelse af kulhydrater og absorption af sukker, hvilket hjælper med at regulere blodsukkerniveauet.

I en undersøgelse beregnede forskere en 3 procent lavere risiko for type 2-diabetes pr. ugentlig servering af pærer.

Real Simple rapporterede, at skindet på pæren indeholder størstedelen af fiberen, så behold det på for både at få ekstra smag, tekstur og næringsstoffer.

En mellemstor pære indeholder også omkring 8 milligram (mg) C-vitamin. Den anbefalede daglige dosis er 90 mg dagligt for mænd og 75 mg for kvinder. Forskning tyder på, at C-vitamin kan beskytte mod bryst- og lungekræft.

Pærer er også rige på kalium (som hjælper med at sænke forhøjet blodtryk), anthocyaniner (som kan beskytte mod hjertesygdomme) og flavonoider (som reducerer inflammation).

Andrews sagde, at pærer også indeholder K-vitamin, som understøtter blodkoagulation og sunde knogler. De indeholder også kobber, som hjælper med at beskytte celler mod skader ved at fungere som en antioxidant.

Pærer kan spises rå, hakkes og tilsættes salater eller bages i desserter. Beth Czerwony, der er registreret diætist hos Cleveland Clinic, har udtalt, at friske pærer ofte er den bedste løsning.

"Generelt er friske frugter bedst, fordi de har det højeste næringsindhold. Frosne frugter er normalt tæt på friske. Varmen fra konservering kan dog nedbryde visse næringsstoffer," sagde han.