Diætist med afsløring: Her er 3 grunde til, at du har svært ved at tabe dig

Nicolai Busekist

15 uger siden

|

06/09/2024
Sundhed
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Føler du, at du har svært ved at tabe dig? I så fald kan der faktisk være flere årsager til dette. I denne artikel kan du læse om tre grunde til, at du ikke har succes med dit vægttab.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Courtney Kassis, der er registreret diætist fra Philadelphia, har delt tre almindelige forhindringer i forhold til vægttab. Hun fremhæver vigtigheden af at time dine måltider, håndtere mangel på næringsstoffer og forberede måltider.

"Efter at have arbejdet med tusindvis af klienter de sidste fem år, og have hjulpet dem med succesfuldt at tabe sig og vedligeholde det på lang sigt, vil jeg have, at du skal vide disse tre ting, som ofte overses," sagde Kassis i en video, som hun har delt på TikTok.

Du timer ikke dine måltider korrekt

Fordele og ulemper ved såkaldt 'intermittent fasting', der handler om at spise inden for et specifikt tidsrum og faste i de resterende timer - har længe været et varmt emne i sundhedskredse.

At spise før sengetid kan forårsage fordøjelsesbesvær og halsbrand, hvilket gør det sværere at sove. Men præcis hvornår man skal stoppe med at spise om aftenen, er stadig til debat.

Nogle eksperter siger, at det er bedst at afslutte måltiderne to til fire timer før sengetid. Kassis anbefaler, at man giver sig selv mindst 12 timer mellem dagens sidste måltid og næste dags første.

"Hjælp din krop med at gå i fedtforbrændingstilstand i stedet for konstant at være i fedtlagringstilstand," sagde hun ifølge New York Post.

"I fedtlagringstilstand er det selvfølgelig meget svært at tabe sig, men 12 timer er alt, du behøver for at skifte over og begynde at forbrænde fedt."

Leveren begynder at nedbryde lagret fedt til energi, når man faster, hvilket typisk starter 12 timer efter det sidste måltid, ifølge University of Michigan Medicine.

Du mangler næringsstoffer

"Der er så mange mangler på næringsstoffer, som mangel på B-vitaminer, magnesium eller D-vitamin, der kan forstyrre stofskiftet og gøre det svært at tabe sig," sagde Kassis.

"At fokusere på rigtig mad i stedet for blot kalorier alene, supplere hvor det er nødvendigt og få rutinemæssige blodprøver kan virkelig hjælpe med at støtte næringsstofniveauerne."

Særligt mangel på D-vitamin er almindeligt. Cleveland Clinic siger, at omkring 35 procent af alle amerikanske voksne ikke får nok D-vitamin, hvilket kan føre til træthed, knoglesmerter og muskelsvaghed.

Du forbereder ikke dine måltider

"Jo flere beslutninger du skal tage om, hvad du skal spise, jo mere sandsynligt er det, at du træffer en beslutning, der ikke passer til dine ernæringsmål," forklarede Kassis.

"Med travle skemaer, masser af stress og trang gennem dagen bør du sikre dig, at størstedelen af dine måltider er forberedt på forhånd, så du kan tage noget nærende og komme videre - mens du holder dig på sporet."

Derfor er det også blevet populært at lave mad til op mod en uge ad gangen. På den måde er du sikker på, at du altid har sundt og nærende mad i dit køleskab, der enten er klar til at blive spist eller opvarmet.