Mad med et højt niveau af kolesterol har længe været under mistanke for at forårsage en lang række sygdom.
Men nu dropper den amerikanske regering det almene rød at passe på indtaget af kolesterol. I stedet fokuserer lægerne på sukker som den største trussel mod helbreddet. Det skriver Daily Mail.
I flere årtier er kolesterol - som er en type af fedt - ellers blevet beskyldt for blandt andet åreforkalkning, hjertesygdomme og hjerneblødninger.
Læs også: 9 gode grunde til at spise ingefær hver eneste dag
Derfor er vi især blevet advaret mod at spise æg, smør, bacon og lever. Men den forskning, som kolesterolrådene er blevet til på baggrund af, er fejlagtige, ifølge ny forskning.
Et voksende antal eksperter har argumenteret med, at der ikke er nogen årsagssammenhæng mellem højt kolesterolniveau i mad, og hvor meget man har i blodet. Nu laver den amerikanske regering så den ultimative kovending.
Læs også: Ny advarsel: Gravides brug af Paracetamol kan skade drengefostre
De ny kostråd vil ændre næsten 40 års advarsler mod at spise kolesterolholdig mad.
- Det er den rette beslutning. Vi var forkert på den med kostrådene. De har været forkerte i årtier, siger den amerikanske hjertelæge dr. Steven Nissen.
For opskrifter med æg besøg vores oversigt her.