Sølvpapir er genialt, især når der er noget som hurtigt og nemt skal pakkes ind, så det kan opbevares i køleskabet eller komme med på farten.
Men der er visse madvarer, som man aldrig bør pakke ind i sølvpapir.
Det skriver blandt andet Fødevarestyrelsen, som netop er ude med en advarsel.
"PAK IKKE LEVERPOSTEJMADDEN MED RØDBEDE IND I SØLVPAPIR," står der med blokbogstaver øverst i et Facebook-opslag fra Fødevarestyrelsen.
Fødevarestyrelsen forklarer også i opslaget, hvorfor man aldrig bør pakke eksempelvis syltede rødbeder ind i sølvpapir:
"Vidste du, at sure madvarer som fx syltede rødbeder, syltede agurker, tomater og citroner kan opløse aluminium? Aluminium fra stanniol kan være et problem for din sundhed, hvis det ophober sig i kroppen over længere tid," lyder det i opslaget, som du kan se længere nede i artiklen.
"Pak derfor helst madpakken med sure fødevarer ind i svanemærket madpapir i stedet for sølvpapir (stanniol). Du gør også miljøet en tjeneste, hvis du vælger madpapir frem for stanniol," lyder det videre fra Fødevarestyrelsen.
Brug stanniol og alubakker med omtanke
Ifølge Tænk.dk er der flere ting man skal være opmærksom på, hvis man bruger stanniol i madlavning eller til opbevaring af mad.
Eksempelvis bør man være opmærksom på, at hvis man eksempelvis bruger stanniol eller alubakker når man griller, så er der risiko for at det kan frigive aluminium til maden. Derfor bør man i stedet benytte bakker af rustfrit stål.
Her finder man desuden også en liste over madvarer, som man ikke bør pakke ind i stanniol.
Citroner, lime, appelsiner og andre syrlige frugter.
Syltede agurker, syltede rødbeder eller syltede rødkål mm.
Saltede kødprodukter som fx spegepølse, bacon, saltet skinke mm.
Gryderetter med tomat
Marineret kød og grøntsager
Saltede fisk.
Man bør også være opmærksom på, at man ikke bør pakke syreholdige frugter eller grøntsager som tomater, jordbær, hindbær og blåbær ind i stanniol.