35-årig kvinde troede, hun var gravid - men der var noget andet i maven

Kristine Bugbee

417 uger siden

|

19/11/2016
Sundhed
Stephanie Theobald var jublende lykkelig over at være gravid, men glæden blev forvandlet til sorg. Foto: Privat
Stephanie Theobald var jublende lykkelig over at være gravid, men glæden blev forvandlet til sorg. Foto: Privat
35-årige Stephanie Theobald var lykkelig over at vente sit første barn med ægtemanden Michael Theobald. Men en scanning i 12. graviditetsuge fik glæden til at krakelere.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det nygifte ægtepar Stephanie og Michael Theobald var forfærdede over at få at vide, at sygeplejersken ikke kunne høre fostrets hjertelyd ved den obligatoriske scanning i uge 12. 

Det viste sig, at Stephanie Theobalds gennemlevede en såkaldt 'molagraviditet', som er yderst sjælden. Fostret var dødt i hendes livmoder, og i stedet voksede der kræftceller i hendes mave, skriver Metro.

Stephanie Theobalds fik valget imellem at føde fostret naturligt eller få det fjernet ved en operation. En knusende besked.

- Jeg er et af seks børn. Jeg er den eneste pige og den sidste til at få børn. Min mor var så glad på mine vegne, da jeg blev gravid.

- Vi ventede ikke til efter scanningen med at fortælle det til alle, fordi vi glædede os så meget. Så det var meget traumatisk for mig at skulle fortælle nyheden. Ingen havde hørt om det før. De kunne ikke tro det, fortæller Stephanie Theobald til Metro.

Ægteparret skulle ikke kun leve med nyheden om, at deres ønskebarn var dødt. De fik samtidig nyheden om, at en ondsindet tumor voksede i Stephanie Theobalds mave. 

Hun får nu kemoterapi for at blive fri for kræften, og hvis alt går vel, kan parret tidligst prøve at blive gravide igen i januar 2018, når Stephanie Theobald er tæt på at være fyldt 37 år, og Michael Theobald er 40.

Stephanie og Michael Theobald blev gift i 2015. Foto: Privat

Parret blev gift i 2015, efter at have været kærester i fem år, og de havde længe drømt om at få et barn så hurtigt som muligt. Nyheden på hospitalet slog derfor hårdt:

- Det var bare frygteligt. Når du tager til scanning, er det meningen, at det skal være en glædelig oplevelse. Vi blev begge slået helt ud, fortæller Stephanie Theobald.

- De tog os ind i et lille rum, som vi vidste, var et rum til dårlige nyheder. De fortalte os, at jeg kunne vente og føde det naturligt eller få det fjernet ved en operation. Jeg ville bare have det overstået, så jeg valgte operationen, hvilket er godt. Hvis jeg ikke havde valgt det, var jeg måske ikke blevet undersøgt, og så var tumoren ikke blevet opdaget. 

Molasygdom sker ifølge Sundhed.dk for cirka 80 gravide kvinder om året i Danmark.