Tidligere engelsk landstræner er død

Kasper Rud

3 uger siden

|

26/08/2024
Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det blev til fem år som engelsk landstræner

Dagens topnyheder

Sven-Göran Eriksson, legendarisk fodboldtræner, død i en alder af 76

Verden har mistet en af sine mest prominente fodboldtrænere, Sven-Göran Eriksson, der mandag morgen gik bort efter en kamp mod uhelbredelig kræft.

Den svenske træner, også kendt som "Svennis," døde omgivet af sin nærmeste familie, som nu beder om fred til at sørge i privathed.

Eriksson efterlader sig en imponerende arv som en af Nordens største trænerkapaciteter.

Han skrev sig ind i historiebøgerne, da han førte IFK Göteborg til sejr i UEFA Cuppen i 1982. Dette var blot starten på en international karriere, hvor Eriksson vandt mesterskaber i både Italien og Portugal.

Det skriver BT.

Hans succes med Lazio, hvor han førte klubben til mesterskab i Serie A og blev kåret som årets træner i Italien, cementerede hans status som en af Europas mest respekterede trænere.

Denne succes banede vejen for hans rolle som landstræner for England fra 2001 til 2006, hvor han stod i spidsen for holdet under flere store turneringer.

Se Englands hyldest til ham herunder via et opslag på X: (Artiklen fortsætter efter billedet).

Efter sin tid med det engelske landshold fortsatte Eriksson med at påtage sig ledende roller i flere klubber og landshold, herunder Manchester City, Leicester samt de mexicanske og ivorianske landshold.

Sven-Göran Erikssons bortgang markerer afslutningen på en enestående karriere, der har efterladt et uudsletteligt mærke på international fodbold.

Mange store klubber rundt om i verden er med til at hylde den nu afdøde træner på de sociale medier.