DR-succesen 'Huset' vender tilbage med sæson 2 - men det bliver helt anderledes

Emil Martesen

3 uger siden

|

26/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Det bliver helt anderledes.

Dagens topnyheder

Rigtig mange danskere har troligt fulgt med fra start til slut i første sæson af 'Huset', som har gået sin sejrsgang på DR1 og DRTV.

Seertallene viser sit klare billede af, at det har været en meget populær serie. Det første afsnit blev set af mere end 1,3 millioner, mens der i gennemsnit har været lidt over en million danskere, der har set med hver uge.

Hos DR er man naturligvis også glade for, at der er så mange, der har fulgt med. Og på grund af den store succes, har man hos DR også observeret, at seerne gerne vil have mere af den barske og til tider dystre serie.

Det spørgsmål som mange nu sidder med er, om der faktisk kommer til at være endnu en sæson af den populære serie.

Og nu kan de mange fans af DR-serien 'Huset' trække lidt ekstra på smilebåndet.

Der venter nemlig en ny sæson af den populære serie.

Serien, som gav et råt indblik i livet som fængselsbetjent, vender tilbage med en ny vinkel og en helt ny ramme.

Det bekræfter DR's fiktionschef Henriette Marienlund over for Ekstra Bladet.

Hun lægger ikke skjul på, at arbejdet på den nye sæson allerede er i gang:

"Vi laver en ny sæson af 'Huset'. Vi er gået i gang, men det kommer til at tage noget tid, så den er ikke lige om hjørnet", lyder det fra hende.

Den nye sæson vil dog ikke blot være en gentagelse af den første.

I stedet for at fokusere på fængselsbetjentene, vil historien denne gang tage udgangspunkt i fire indsatte i et kvindefængsel.

Fiktionschefen forklarer, at ændringen vil give seerne mulighed for at dykke ned i nye personlige skæbner og udforske en anden side af velfærdssystemet:

"Det er nogle nye menneskers historie. Vi havde fat i noget interessant med etteren, der portrætterede nogle personlige skæbner og handlede om en del af velfærdssystemet, som vi ikke kender så godt. Der er masser af energi i det, og jeg tror, det kan blive rigtig godt".

Første sæson af 'Huset' havde stærke præstationer fra skuespillere som Sofie Gråbøl, Charlotte Fich og David Dencik.

Selvom mange af de tidligere karakterer sandsynligvis ikke vender tilbage, er der spekulationer om, at Sofie Gråbøl igen kan påtage sig rollen som Miriam.

I slutningen af første sæson ser vi nemlig Miriams karakter gå fra at være fængselsbetjent til at blive indsat i et kvindefængsel, og det åbner døren for en mulig tilbagevenden.