DR kaster sig ud i nyt eksperiment: Finder sted hver lørdag fra slutningen af august

Emil Martesen

5 uger siden

|

14/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperimentet finder sted hver lørdag fra slutningen af august.

Dagens topnyheder

Venner og gode relationer er særdeles vigtige for vores helbred og kan forlænge livet. Alligevel lader vi venskaber glide ud i sandet. Eller de stopper, fordi der opstår konflikter.

I det nye tv-eksperiment 'Venner igen', der har premiere lørdag aften den 31. august klokken 20 på DR1, forsøger fem vennepar at genantænde gnisten i deres forliste venskaber.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra DR, som redaktionen har fået tilsendt.

Venneparrene bliver bogstaveligt talt lænket sammen - og med lænkerne på skal de opleve hinandens hverdag og udsættes for en række seriøse og sjove. Mens de lærer hinanden at kende igen og arbejder på deres problemer, får de hjælp af psykolog Ulla Dyrløv og af programmets vært, Julie R. Ølgaard.

De forsømte venskaber kan måske genoptages gennem tid, nærvær og nye oplevelser. Men, det kræver vilje og en stor investering fra de fem vennepar, som til sidst skal tage stilling til, om de nu også vil være venner igen:

"Det har været en kæmpe fornøjelse at være vært på 'Venner igen'. Både fordi jeg selv mener, at venskaber er noget af det vigtigste og dyrebareste, vi har, men især også fordi vores deltagere på fineste vis har åbnet op og været sårbare og ærlige omkring noget, de fleste af os kender til; et venskab, der er forlist, som vi ønsker at genoptage. Jeg er også blevet mindet om, hvor meget jeg værdsætter mine egne venskaber - og at vi skal huske at pleje dem", siger vært Julie R. Ølgaard.

Du kan se deltagerne herunder:

  • André & Andreas. Barndomsvenner fra Albertslund. De hang i samme klub og mistede begge deres fædre i en ung alder. Men de har valgt hver deres vej. André er aktieanalytiker i en bank og arbejder solen sort. Andreas har fået kone og to børn og har bosat sig i provinsen.

  • Josefine & Mathilde. Barndomsveninderne, der gjorde alt sammen og gik i samme klasse indtil 7., hvor deres klasser blev brudt op og de mistede kontakten. De bor stadig tæt på hinanden, men hilser kun i drive through på McDonalds, hvor Josefine arbejder. De tror begge, at hinanden har nye, gode venner og har ikke villet trænge sig på.

  • Per & Jesper. De mødte hinanden som frivillige på Samsø Festival i 1999. De blev gode venner og gik meget til quiz night i Aarhus, og lavede en masse andre ting sammen. Efterhånden brugte de begge mere og mere tid sammen med deres respektive familier. Jesper blev kørt ned og brækkede ryggen i en ulykke og Per blev skilt, men de har ikke for alvor fået rakt ud til hinanden, og ingen af dem har haft nære venner at tale med om de svære ting i livet.

  • Helle & Marianne. Kolleger og veninder fra 1980’erne, hvor de begge arbejdede på Ekstra Bladet. Helle lavede fræk fredag som fast element. De gik i byen og festede, men sås også hjemme hos hinanden. Lige indtil den dag, hvor Helle sagde til Marianne, at hun ikke ville se hende, mens hun havde en bestemt kæreste, som Helle ikke kunne lide. De har ikke set hinanden i 12 år.

  • Philip & Nicklas. De har mødt hinanden på landevejen, og har begge arbejdet som lastbilchauffører. Deres venskab har mest været et online-venskab, men de har også mødtes til lastbiltræf. De blev rygende uvenner, da Nicklas prøvede at skabe splid mellem Phillip og hans kæreste.

'Venner igen' sendes første gang lørdag den 31. august klokken 20.00 på DR1 og kommer i fem afsnit. De næste afsnit kommer de følgende lørdage, og er tilgængelige på DRTV fra klokken 06.00 lørdag morgen.