Rystende anholdelse: Planlagde massedrab under kommende OL-fakkelstafet

Nicolai H

17 uger siden

|

23/05/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den franske indenrigsminister har udtalt sig om ulykken, der heldigvis aldrig nåede at finde sted.

Dagens topnyheder

Fransk politi har anholdt en person mistænkt for at planlægge et voldeligt angreb under den olympiske fakkelstafet i Bordeaux.

Det skriver Cnews.

Anholdelsen skete som følge af en intensiv efterforskning, der afslørede en mulig trussel mod sikkerheden ved denne højt profilerede begivenhed.

Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, annoncerede nyheden på det sociale medie X, hvor han udtrykte sin taknemmelighed over for politiet og ministeriets agenter:

"Tak til politibetjentene og mere generelt til alle ministeriets agenter, som sørger for sikkerhed under denne populære fejring med bemærkelsesværdig professionalisme og engagement."

Facebook afslørede ham

Ifølge den franske nyhedskanal CNews var den mistænkte i gang med at planlægge et massedrab under fakkelstafetten.

En opsigtvækkende detalje i sagen er, at personen havde lavet et opslag på sin Facebook-profil, hvor han refererede til Elliot Rodger med kommentaren: "Vi savner dig, Elliot." Rodger er kendt for at have dræbt seks personer og såret 14 i en række angreb i 2014 i Isla Vista, Californien.

Den mistænkte blev anholdt tirsdag og blev fremstillet for en dommer dagen efter, hvor han blev varetægtsfængslet.

Politiets hurtige indsats har sandsynligvis forhindret en tragedie, og myndighederne arbejder nu på at undersøge sagen yderligere for at forstå omfanget af den planlagte handling.

Sikkerheden omkring den olympiske fakkelstafet er af højeste prioritet, og myndighederne har skærpet deres opmærksomhed på potentielle trusler. Begivenheden tiltrækker stor opmærksomhed både nationalt og internationalt, og politiets effektivitet er afgørende for at sikre, at stafetten kan gennemføres uden hændelser.