Rørende Jonas Vingegaard-afsløring: Vi brød begge sammen i gråd

Nicolai H

4 dage siden

|

23/09/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv Tour-ikonet troede ikke på ,at det kunne ske.

Dagens topnyheder

Den 10. juli 2024 blev en dag, ingen i Jonas Vingegaards lejr vil glemme.

På blot tre måneder havde danskeren trodset en næsten fatal ulykke og kæmpet sig tilbage til verdens største cykelløb, Tour de France.

Og på denne dag, da Vingegaard krydsede målstregen foran sin ærkerival Tadej Pogacar, brød ikke kun Jonas sammen – også hans sportsdirektør, Frans Maassens, kunne ikke længere holde følelserne tilbage.

Et comeback der rørte alle

Efter det voldsomme styrt under Baskerlandet Rundt i april, hvor Vingegaard lå hjælpeløs på asfalten i alt for lange minutter, syntes chancerne for hans deltagelse i Touren minimale. Med en punkteret lunge og flere brækkede ribben var der usikkerhed om, hvorvidt han overhovedet ville være i stand til at træne, endsige deltage i cykelløb på højeste niveau. Alligevel lykkedes det Vingegaard at blive klar i sidste øjeblik, og da han slog Pogacar i spurten den 10. juli, flød følelserne over.

“Både Jonas og jeg græd efter etapen. Det kom altsammen tilbage. Vi havde den samme følelse i kroppen. Det var utroligt, at han kunne vinde en Tour-etape efter det, der var sket. Selv jeg brød sammen, selvom jeg hverken selv er styrtet eller kørte løbet. Men hvis det var hårdt for mig, må det have været 100 gange hårdere for ham. Man bliver mærket af det,” afslører Frans Maassens, der fulgte Vingegaard tæt gennem hele hans genoptræning, til B.T.

Stress, tvivl og sejr

Optakten til årets Tour de France var alt andet end ideel for den dobbelte Tour-vinder. På grund af sine skader nåede han ikke at køre et eneste optaktsløb, og der var store spørgsmålstegn omkring hans evner til at konkurrere på højeste niveau igen – både fysisk og mentalt.

“Det var et smukt øjeblik, da han vandt. Så meget stress om, hvorvidt han ville nå at blive klar til Touren. Om han ville være bange for at køre i feltet igen, om han ville kunne kæmpe med alle rytterne og med Pogacar. Der var så mange spørgsmål, og så kom det tilbage på en gang,” forklarer Maassens om Vingegaards rørende sejr.

Selvom Vingegaard ikke tog den samlede sejr, var en andenplads i Tour de France efter hans rival Pogacar stadig en utrolig præstation. Efter det tumultariske år og de svære måneder med skader og rehabilitering, var det en triumf for Vingegaard, der viste, at han fortsat er en af verdens bedste cykelryttere.