Kæmpe nyhed efter Kasper Hjulmand-exit: Ikon bliver træner for landsholdet

Nicolai H

5 uger siden

|

08/08/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Stjerne er tilbage på landsholdet - dog i en ny rolle.

Dagens topnyheder

En sand landsholdslegende vender tilbage til det danske fodboldlandshold.

Men inden du får navnet printet på den seneste spillertrøje, så klap lige hesten. Stjernen kommer nemlig til at omgås med trænerfløjten mere end hovedstødsduellerne.

Daniel Agger, den tidligere landsholdsanfører og Liverpool-stjerne, er nemlig ny assistenttræner for det danske fodboldlandshold.

Torsdag morgen offentliggjorde DBU nyheden i en pressemeddelelse, der glædede mange danske fodboldfans.

"Det er dejligt, jeg har savnet landsholdet, og jeg glæder mig meget til at komme i gang. Men jeg er ikke gået ind i det her for bare at være med, jeg er her for at kunne give noget til spillerne og gøre en forskel. Det handler om at kunne bidrage, og jeg er sikker på, at jeg med min erfaring og mine kompetencer har en masse at give til holdet," siger Agger, der med sine mange år som spiller på topniveau har meget at byde ind med.

Agger tager over som assistenttræner efter Christian Poulsen, der efter eget ønske har valgt at stoppe i rollen. Samtidig er Morten Wieghorst, som er udpeget som landstræner efter Kasper Hjulmands afgang, begejstret for tilføjelsen af Agger til trænerteamet.

"Det er fantastisk at få en kapacitet som Agger ind i teamet. Han brænder for landsholdet og for at komme ind og arbejde med spillerne og holdet, og det glæder jeg mig helt vildt til," udtaler Wieghorst.

Den nye aftale med Agger gælder i første omgang for efterårets seks Nations League-kampe. Det betyder, at Agger får sin debut som assistenttræner til september, når landsholdet samles for at møde Schweiz den 5. september i Parken. Kun tre dage senere, den 8. september, venter Serbien også på hjemmebane.

Agger, der tidligere har gjort sig bemærket både som spiller og som leder på banen, bringer en masse erfaring og energi til holdet. Hans passion og engagement for dansk fodbold er uomtvistelig, og forventningerne til hans bidrag som assistenttræner er høje.

For de danske fodboldfans betyder Aggers tilbagevenden, at en elsket skikkelse er tilbage i landsholdslejren, nu i en ny og vigtig rolle. Med sin dybdegående forståelse for spillet og sit lederskab er der store forhåbninger om, at han kan bidrage til holdets succes i de kommende kampe og turneringer.

Når Danmark tager hul på Nations League til efteråret, bliver det med en kombination af rutine og fornyet energi i trænerteamet. Med Agger ved roret som assistenttræner er der lagt op til spændende kampe og forhåbentlig også succes for det danske landshold.