Efter nervepirrende kvartfinale: Mikkel Hansen kommer med indrømmelse

Nicolai H

5 uger siden

|

08/08/2024
Sport
Foto: DHF / Ernst van Norde
En masse ting gik igennem hovedet inden kampen mod Sverige - men det var ikke kun strategi og boldspil.

Dagens topnyheder

Mikkel Hansen og det danske herrelandshold i håndbold leverede en nervepirrende præstation, da de besejrede Sverige med en score på 32-31 i OL-kvartfinalen.

Kampen, der kunne have markeret afslutningen på Hansens imponerende karriere, holdt både spillere og tilskuere på kanten af deres sæder.

Spændingen var til at tage og føle på for Mikkel Hansen, der normalt spiller sine kampe på et senere tidspunkt end 17.30. Tankerne om karrierens mulige afslutning må have spillet ind i hans bevidsthed hele dagen.

"Det er klart, det er da de tanker, der går gennem ens hoved. For mig personligt var det rart at komme i hallen og få tænkt på noget andet," sagde Hansen til SE og HØR.

Et afgørende øjeblik opstod, da Hansen trådte frem for at tage et straffekast med cirka ét minut tilbage på uret. En scoring her ville sende Danmark videre. Men bolden fandt ikke vej ind i nettet. Alligevel holdt han fokus på spillet og lod ikke tankerne om en mulig fejltagelse påvirke hans præstation.

"Det gør jeg sgu ikke. Jeg ville dog lyve, hvis jeg sagde, at jeg inden kampen ikke har skænket det en tanke, at det kunne blive min sidste kamp," indrømmede han ærligt.

Med sejren i hus kan Mikkel Hansen nu se frem til yderligere fire dage som aktiv spiller. Først venter en semifinale på fredag, og dernæst enten en finale eller bronzekamp på søndag.

Den ekstra tid på banen giver ikke kun Hansen mulighed for at kæmpe om endnu en medalje, men også for at nyde de sidste øjeblikke af sin storartede karriere sammen med landsholdskammerater foran de mange danske fans enten til stede i hallen eller foran fjernsynsskærmene.

En æra er måske ved at slutte, men Hansen viser endnu en gang, hvorfor han er en af sportens største legender.