De danske fans er skuffede, men DR jubler: Så mange så med

Sport
Vanvittigt mange danskere sad søndag aften klistret til skærmen, da de danske drenge mødte Slovenien.

Søndag kl. 1800 mødte det danske herrelandshold i fodbold deres slovenske pendant i Danmarks første kamp i denne EM-slutrunde.

EM-succesen fra 2021 lå fortsat og ulmede hos de mange danske fans, og da Danmark ligger væsentlig bedre på verdensranglisten end Slovenien, var forventningerne til aftenens kamp store.

Danmark skulle vinde og hive 3 point hjem, så vi var godt på vej videre i turneringen... men sådan gik det desværre ikke.

Selvom det startede godt ud med et fantastisk mål til Danmark efter kun 17 minutter, så gik det mildest talt ned ad bakke i 2. halvleg. De danske drenge mistede fuldstændig flowet, og efter 77 minutter udlignede slovenerne.

Kampen endte uafgjort 1-1, og Danmark måtte derfor nøjes med ét sølle point. De mange tusinde danske fans på stadion var mildest talt skuffede, og reaktionerne på de sociale medier kort efter kampen var heller ikke til at tage fejl af.

Der var dog nogle danskere, der ikke blev skuffet i søndags; nemlig de ansatte hos DR.

Nu har DR nemlig offentliggjort seertal for kampen, og det var langt fra skuffende. Det skriver Ekstra Bladet.

Hele 1.750.000 personer så med søndag aften, da kampen blev sparket i gang kl. 1800, og selvom det gik ned ad bakke for danskerne i 2. halvleg, så var der ikke mange der slukkede.

Tværtimod så steg seertallet en smule i løbet af hele kampen.

Sådan lyder det fra underdirektør i DR Nyheder Anders Kern Boje, som er meget tilfreds med seertallet.

"Jeg er meget tilfreds. En del af vores strategi er at samle danskerne og understøtte fællesskabet i det her land, så det er superfedt, at så mange mennesker også vælger at gøre det," har han således udtalt og påpeget, at der endda var flere end det oplyste seertal, der så med.

I de 1.750.000 medregnes nemlig ikke blandt andet de mange storskærmsarrangementer, som der var rundt omkring i Danmark søndag, og man kan derfor roligt forvente, at ca. én tredjedel af alle næsten seks millioner danskere så kampen.

"Ud over seertallet har der været en række storskærmsarrangementer, så det er glædeligt," har DR-chefen således udtalt.

Danmark skal torsdag møde England kl. 1800, og d. 25. juni gælder det kampen mod Serbien kl. 2100.