Skal du have venner på besøg til sommeraftener på terrassen, lækre friske drinks og ikke mindst lækker mad, skal du følge med her. Der er mange måder at bruge sin tid på med flere timer i døgnet med sollys og varmere temperaturer, men en lækker drink, med eller uden alkohol gør sjældent situationen værre. Her får du en opskrift på en whisky sour der ser elegant ud, og smager utroligt godt.
Hvordan laver man en whisky sour?
En ”sour” drink kan laves på mange forskellige slags alkohol, fx vodka eller gin. De mest gængse er dog whisky. En whisky sour er en forfriskende, syrlig og utrolig lækker drink, med en valgfri skum på toppen. Til drinken skal du selvfølgelig bruge en whisky. Her behøver du ikke at tage den dyre, da fokus ikke lægger på whiskeyen i denne drink, men mere på helhedsindtrykket. Du skal også bruge citronsaft, helst friskpresset, og så skal du bruge sukkersirup.
Skummet laver du ved at shake drinken med hviden fra et æg. Nogen foretrækker en whisky sour uden, men det er skummet der giver den unikke tekstur og smag. For at få ekstra skum kan du ”dry shake” din drink med alle ingredienserne inden du hælder isterningerne i shakeren. Denne drinkopskrift er leveret af Barlife, hvor du kan finde ingredienserne til dine drinks og meget mere.
Ingredienser til whisky sour
Til én drink, skal du bruge 5 cl whiskey (alkoholfri hvis ønsket), 2 cl sukkersirup, 3 cl citronsaft, og hviden fra 1 æg, eller ca 1 cl. Herudover skal du også bruge isterninger, og helst en strainer. En strainer er en si der passer til din shaker.
Kan man lave sin egen sikkersirup?
Sukkersirup kan købes de fleste steder for rimelige penge, men hvis du føler dig ekstra kreativ kan du også lave det selv. Det er faktisk slet ikke så slemt. Madensverden har et forslag til hvordan du gør det her. Ingredienslisten består blot af 2 ingredienser, nemlig lige dele vand og sukker. Blandingen skal blot koges op under svag varme, og derefter køles ned og på glas eller flaske.
Hvis du vil eksperimentere, kan du herfra tilføje forskellige smage. Sirup med smag klæder forskellige spiritusser virkelig godt, og det er helt okay at prøve noget nyt. Den mest kendte sirup er mango siruppen fra en gin hass, men sirupper med smag kan også bruges i mange mocktails til at give et pift af smag.