At være indehaver af en flybillet denne sommer, minder efterhånden om at være indehaver af en lottokupon.
Det er nemlig langt fra alle planlagte fly, der overhovedet får luft under vingerne.
Personalemangel hos både lufthavne, fly- og rejseselskaber er nemlig skyld i, at flyafgange bliver aflyst og forsinket på stribevis, og det er svært at forestille sig, at skolernes sommerferie - som starter i næste uge - vil gøre situationen bedre.
De fleste danskeres sommerferie er derfor i fare, men værst er det helt klart for dem, som har købt en flybillet hos SAS.
Det efterhånden hårdt prøvede selskab hænger nemlig med en vis legemsdele i vandskorpen, da en konkurs truer lige over hovedet på det.
Samtidig har 1.000 af selskabets piloter varslet strejke fra d. 29. juni, hvis ikke der bliver indgået en ny overenskomst, og en stor del af selskabets flymekanikere har ligeledes varslet sympatistrejke fra d. 5. juli, og det kan risikere at blive selskabets dødsstød.
Det skriver TV2.
Hvis strejkerne bliver en realitet, kan det nemlig ifølge Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef og luftfartsekspert hos Sydbank, resultere i, at omkring halvdelen af selskabets flyvninger denne sommer vil blive aflyst.
Det kommer naturligvis til at gå ud over rigtig mange danskeres sommerferie, men det kommer også til at få enorme konsekvenser for selskabet.
"Det er jo en strejke, som formentlig vil koste SAS op mod 70 millioner danske kroner hver eneste dag," har Pedersen således forklaret.
Hvis strejkerne bliver en realitet, kommer det altså til at koste kassen for det i forvejen økonomisk udfordrede selskab, som i februar kunne vise et kvartalsregnskab med et underskud på cirka 1,7 milliarder kroner.
Det kan altså meget vel være, at SAS snart hører fortiden til, og det vil sige, at tusindvis af danskere måske skal ud og finde et andet flyselskab, som kan flyve dem på ferie.