Hvis det står til Mette Frederiksen og resten af regeringen, skal alle danske børn - også nyfødte - have lov til at skifte køn juridisk.
Sådan lyder det ifølge TV2 i et nyt lovforslag, som regeringen forventes at stille til oktober.
I dag skal man i Danmark være 18 år, før man kan få adgang til juridisk kønsskifte (dvs. at få ændret sit CPR-nummer og lign.), men det mener Socialdemokratiet ikke er ungt nok.
Partiet foreslog for cirka to år siden, at der slet ikke burde være en aldersgrænse, men dertil svarede Det Etiske Råd, at der burde være en aldersgrænse på 10-12 år.
"Det må anses for tvivlsomt, om børn før puberteten kan gennemskue de grundlæggende årsager til og overskue konsekvenser af en mulig ændring af juridisk køn. En sådan stillingtagen kræver et vist mål af modenhed og bevidsthed. Man må formode, at intet førskolebarn selv kan formulere et ønske om ændret juridisk køn," lød det således fra rådet i 2020.
Derfor trak Socialdemokratiet deres forslag delvist tilbage og forklarede, at elementer skulle ændres, men nu har regeringen endnu engang foreslået, at børn, der ikke engang kan gå på toilettet, skal have lov til at bestemme deres eget køn.
Det fremgår ifølge Jyllands-Posten af regeringens LGBT+-plan, som blev fremlagt i mandags (d. 15. august).
Her kan man således læse, at helt små børn skal have mulighed for at få ændret deres køn juridisk.
Indtil de er 15 år, vil det dog kræve forældresamtykke.
Hvis lovforslaget, som efter planen skal fremsættes til oktober, bliver vedtaget, vil Danmark have nogle af de mest vidtgående love på området i Europa.
Flere partier har dog ikke tænkt sig at stemme for.
Det gælder blandt andre Det Konservative Folkeparti, som er dybt uenige i forslaget.
Partiets ligestillingsordfører, Birgitte Bergmann, har således udtalt, at hun mener, at børn skal have lov til at være børn, og at mennesker, der ikke kan bestemme deres egen sengetid, heller ikke kan bestemme deres eget køn.