Regeringen lovede at spare: I stedet har de brugt flere penge

Mathias Madsen

127 uger siden

|

14/06/2022
Politik
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ét af regeringens valgløfter i 2019 var, at skære regningerne for konsulenter ned, men det er mildest talt ikke gået godt.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Selvom regeringen i 2019 ifølge TV2 lovede, at Danmark skulle spare tre milliarder kroner på konsulenter og i stedet bruge pengene på kernevelfærd, viser en ny opgørelse, at regeringen har gjort det stik modsatte og faktisk øget forbruget. 

Det skriver Finans.

I 2021 brugte ministerierne i Danmark således 228 millioner kroner mere på konsulenter, end de gjorde året før. 

Regeringen har godt nok formået at skære ned på udgifterne til konsulenter i mange ministerier, men ifølge mediet trækker et overforbrug af it-konsulenter så voldsomt i den anden retning, at der bliver brugt flere penge end tidligere. 

Det har det digitale konsulenthus Nine i København bemærket, da de i 2019 ellers frygtede, at valgløftet ville få stor indflydelse på virksomheden. 

"[...] jeg kan ikke mærke det på min forretning," har Jacob Strange, der er administrerende direktør i Nine, således udtalt.

Cirka to tredjedele af Nines omsætning kommer fra det offentlige, og Strange er derfor lettet over, at regeringen fortsat gør stor brug af konsulenter, men det er ikke ligefrem godt nyt for velfærden i Danmark, da besparelsen netop skulle være brugt på velfærd og grøn omstilling. 

Skatteministeriet er suverænt den største forbruger af konsulenter, hvilket dels skyldes "et øget behov for konsulenter i forbindelse med udviklingen af it-systemer til særligt ejendomsområdet, gældsinddrivelsen og nye EU-regler på told- og momsområdet."

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra ministeriet.