Da Ruslands præsident, Vladimir Putin, d. 24. februar valgte at starte en invasion af nabolandet Ukraine, trådte den vestlige verden ind i en ny tid.
En tid hvor Rusland pludselig er en direkte fjende, og hvor de vestlige statsoverhovedet satte alt ind på at få Putin ned med nakken.
Dette er blandt andet blevet gjort med økonomisk og moralsk støtte til Ukraine, men i den grad også med sanktioner mod Rusland.
Udover sanktionerne fra de vestlige lande har rigtig mange internationale virksomheder såsom McDonald's, Starbucks, IKEA, Adidas og H&M også valgt at 'straffe' Rusland og dermed også de russiske borgere ved blandt andet at lukke butikker og produktion i landet.
Faktisk er de russiske borgere, som formentlig intet har med invasionen at gøre, blevet ramt hårdt af de mange sanktioner, som blandt andet har indskrænket russernes mulighed for at rejse frit i verden markant.
Nu bør Danmark dog overveje at åbne sine grænse for russere.
Sådan lyder det i hvert fald ifølge TV2 fra Radikale Venstres udenrigsordfører, Martin Lidegaard.
Ifølge ham bør Danmark sende et klart signal om, at russere, der flygter fra militærtjeneste eller det russiske styre generelt, er velkomne og kan være i sikkerhed i Danmark.
"Det er klart, at de folk, der decideret flygter fra militærtjeneste, har vi mulighed for at give asyl inden for det nuværende system, og det, synes vi, er meget vigtigt, at vi gør," lyder det således fra ham.
Han påpeger, at det kan være sværere for almindelige russer, som 'blot' flygter fra systemet, at få asyl i Danmark, men han mener, at Folketingets partier bør overveje at drøfte, om Danmark kan hjælpe de mange tusinde russere, som i disse dage flygter fra deres hjemland.
"De skal vide, at der er en sikker havn, hvis de pludselig bliver forfulgt af FSB [red. det russiske sikkerhedspoliti]," har Lidegaard således udtalt, og uddybet, at der dog er "en hårfin balance," som der skal tages højde for.
Ifølge ham er det nemlig ikke muligt for Danmark, at "åbne grænserne for hele Rusland og alle dem, der gerne vil bo i vesten."
Først og fremmest er Danmark ifølge Lidegaard ikke stort nok til at tage dette ansvar, men derudover er det heller ikke i nogens interesse "at dræne Rusland for dem, der gør modstand."
"Jeg synes godt, vi kunne tage et antal, som vi så må blive enige om og sige, dem vil vi gerne tage os af. De er jo også en form for helte [...]. De har ikke selv valgt den angrebskrig," lyder det afslutningsvist fra Lidegaard, som påpeger, at krigen har "kæmpestore konsekvenser" for russernes liv, selvom de ikke selv har valgt den.