Coronavirussen har haft stor effekt på mange menneskers liv. Flere har mistet deres job, og det betyder, at mange mennesker er gået fra et arbejde til kontanthjælp.
På kontanthjælp i Danmark er der visse krav. Blandt andet at man skal arbejde minimum 225 timer om året, hvis man gerne vil have fuld ydelse.
Den regel blev dog midlertidigt suspenderet i begyndelsen af coronaepidemien, da det ville være rigtig svært for mange at nå det timetal, når store dele af landet var lukket ned.
Selvom coronavirussen er under kontrol i Danmark, og store dele af landet er åbnet op igen, så har et bredt flertal i folketinget alligevel valgt at forlænge pausen
“Mange har mistet jobbet pga. coronaen, og det har i en længere periode været sværere at få job. Derfor satte vi kravet om at arbejde ved siden af kontanthjælpen på pause i foråret. Den periode forlænger vi nu på linje med dagpenge, hvor man frem til efteråret ikke bruger af retten til dagpenge,” fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse, hvor han uddyber:
“Det ændrer ikke på, at vi har coronaen så meget under kontrol, at store dele af samfundet er åbnet. Det betyder også, at vi skal have gang i økonomien og i beskæftigelsesindsatsen igen. Vi er godt i gang med at udfase hjælpepakkerne og sætte gang i økonomien, ikke mindst med den sommerpakke, Folketinget for nylig har vedtaget. Det skal være med til at sikre, at der kommer mere gang i hjulene og bliver behov for flere medarbejdere,” fortæller han i pressemeddelelsen
Forlængelsen af den midlertidige pause betyder, at man ikke skal arbejde 225 timer i løbet af året, for at være berettiget til fuld ydelse i 2020.