Rasmus Paludan er en mand, som de fleste i Danmark kender. Han er nemlig stifter og leder af partiet Stram Kurs, der har gjort det til en mærkesag at forbyde islam.
Han er især kendt for sine demonstrationer i byområder med mange muslimske indvandrer. Her har han gjort sig selv bemærket ved bl.a. at spytte på, kaste med og brænde Koranen, ligesom han har opfordret til at tisse på den.
Det er dog ikke kun i Danmark, at der er mange, der har fået kendskab til Rasmus Paludan som følge af hans demonstrationer, som ikke blot tiltrækker sig en del opmærksomhed, men også ofte stort politiopbud og uroligheder.
Også i Sverige har de fået kendskab til ham, da han tidligere i år meldte ud, at han havde i sinde at stille op til det svenske riksdagsvalget, der vil blive afholdt søndag den 11. september i år. Her vil medlemmerne af Sveriges riksdag for mandatperioden 2022-2026 blive valgt.
Det har bestemt ikke været uden problemer, at Sverige har taget imod den tidligere danske politiker. Han er nemlig fortsat i samme stil i Sverige, som gjorde, at han i Danmark endte med at måtte være under konstant beskyttelse fra PET.
I Sverige har han nemlig også afholdt demonstrationer, hvor han bl.a. har brændt Koranen. Dette har ført til, at det svenske politi flere gange har været nødt til at evakuere ham i sikkerhed.
Dette har nu fået konsekvenser for Rasmus Paludan, da han ifølge Aftonbladet har fået forbud mod at holde vælgermøder i Sverige af svensk politi.
Mere konkret har han fået at vide, at han den kommende søndag ikke kan få lov til at holde vælgermøder i Skäggetorp, der er en del af Linköping Kommune. Hertil har han også fået forbud mod at holde vælgermøder i Navestad, der er en del af Norröping Kommune.
Angiveligt er det en beslutning, der er blevet truffet af sikkerhedsmæssige hensyn. Ifølge det svenske politi arbejder man på at finde alternative steder, hvor Rasmus Paludan kan få lov til at holde sine vælgermøder.
Ifølge Mikael Backman, der er chef for politiregionen Øst, bliver der løbende foretaget risikovurderinger, ligesom man følger udviklingen de steder i landet, hvor der bliver arrangeret lignende vælgermøde.