Mette Frederiksen vil afskaffe det

Nicolai Busekist

150 uger siden

|

01/01/2022
Politik
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
I sin nytårstale forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun vil lave store forandringer på ældreområdet.

Dagens topnyheder

Statsminister Mette Frederiksen holdt lørdag aften sin årlige nytårstale. I talen forklarede hun, at regeringen ønsker at afskaffe 'den omfangsrige regulering og lovgivning' på ældreområdet. Derudover sagde hun, at hun og regeringen vil starte forfra med en helt ny ældrelov.

I talen sagde Mette Frederiksen også, at dette vil åbne op for, at alle kommuner kan lave egne forsøg med afbureaukratisering. Det har nemlig været et politisk betændt problem i årtier.

Ydermere forklarede hun også, at hun mener, at vi endnu ikke har den ældrepleje, som de ældre har fortjent. Netop derfor ønsker hun at lave markant ændringer på ældreområdet.

"Jeg vil derfor i aften foreslå noget vidtgående. At vi afskaffer den omfangsrige regulering og lovgivning på ældreområdet og starter forfra," sagde hun fra embedsboligen Marienborg ifølge Ritzau.

"Lad medarbejderne bruge deres gode hoveder og varme hjerter. Lad os pårørende være mere sammen med vores gamle. Lad de ældre få den kærlighed og pleje, som livets efterår kræver," lød det også fra statsministeren.

Ifølge Ritzau har syv kommuner tidligere fået muligheden for at blive fri for stort set alle statslige regler. Dette var ikke kun gældende i forhold ældreområdet, men også en række andre velfærdsområder.

Mette Frederiksen ønsker, at alle landets kommuner skal tilbydes samme mulighed i 2022. Det er dog op til borgmestre og byråd i de respektive kommuner at afgøre, hvor høj grad de vil gøre brug af denne mulighed.

I sin tale udtalte Mette Frederiksen også, at regeringen vil målrette deres forslag om en 37-timers arbejdspligt mod de områder, hvor der for alvor er behov for medarbejdere. I denne forbindelse nævnte statsministeren selv ældreplejen.

Regeringens forslag har til formål at ramme bl.a. kvinder med ikke-vestlig baggrund, der har boet i Danmark i mange år, uden at have haft et arbejde. Forslaget vil medføre, at de skal arbejde 37 timer, hvis de vil have kontanthjælp.