Enhedslisten og Liberal Alliance har foreslået, at der skal nedsætte en ny kommission, men der ikke er flertal for dette forslag.
Mandag eftermiddag var tre ministre kaldt i samråd, hvilket de var blevet indkaldt til af Granskningsudvalget. Samrådet handlede om den meget omtalte Samsam-sag.
De tre ministre var hhv. udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), justitsminister Peter Hummelgaard (S) og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).
De tre ministre dukkede op, men én valgte at blive væk. Udvalgets medlemmer ville gerne have stillet statsminister Mette Frederiksen (S) en række spørgsmål, men det fik de ikke mulighed for.
Statsministeren valgte nemlig at blive væk, og har nægtet at stille op til et samråd, der handler om Samsam-sagen.
Det er en beslutning, hun står fast ved, selvom der er intet mindre end ni partier, der har klaget over det. Samtidig har hun også fået en bemærkning med på vejen fra Folketingets formand, der har beskrevet et samråd som et 'vigtigt redskab'.
Ole Birk Olesen (LA), der er formand for Granskningsudvalget, lægger ikke skjul på, at han ikke er tilfreds med, at Mette Frederiksen blev væk. Han kalder det 'for dårligt', at hun ikke deltog i samrådet.
"Vi opfatter det sådan, at vi har fået et 'goddag mand økseskaft'-svar fra statsministeren. Vi siger, at vi gerne vil vide, hvad hun har vidst om det her forløb undervejs. Hun hævder, at der er andre ministre, der skal fortælle om det. Det er der ikke," sagde han ifølge TV 2.
Liberal Alliance og Enhedslisten mener - som sagt - at der skal nedsætte en granskningskommission, der skal se nærmere på Samsam-sagen, men dette er der ikke flertal for.
Regeringen ønsker nemlig ikke at gå denne vej, og derfor har de to partier tabt kampen om mandater på forhånd.
Peder Hvelplund (EL) har også gjort det klart, at han ikke er tilfreds med den manglende tilstedeværelse af statsministeren. Det slog han fast, da han blev spurgt ind til sin mening om dette af TV 2.
"Jeg synes, det er mangel på respekt for folkestyret. Når Folketinget har væsentlige og relevante spørgsmål at stille, så bør statsministeren naturligvis møde op. Især når der er tale om så afgørende spørgsmål, som ingen andre kan svare på end statsministeren," sagde han.