Tirsdag forslog Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti at fremrykke hele eller dele af planen for genåbningen af Danmark. De mener, at det planen skal fremrykkes med en uge. Årsagen til dette er, at der tirsdag har været et stabilt antal indlagte med corona.
Det er dog lykkedes for partierne at overbevise sundhedsminister Magnus Heunicke om dette. Tirsdag eftermiddag har han nemlig afvist idéen overfor DR, skriver Ritzau.
"Vi er nødt til at tage det i etaper og være sikre på, at vi ikke mister kontrollen," sagde han til DR, og fortsatte:
"Vi kan se, at de lande, hvor der er åbnet markant og hurtigt på samme tid, pludselig bliver oversvømmet af de her mutationer, og så må de lukke ned markant på samme tid."
Da et bredt flertal i Folketinget indgik en aftale om, hvordan genåbningen skulle foregå, blev deres beslutninger truffet på baggrund af beregninger fra Statens Serum Institut (SSI), der angav den forventede udvikling i smitten.
De tre partiers argument for en hurtigere genåbning af det danske samfund er, at antallet af indlagte har været forholdsvis stabilt omkring 220, siden den oprindelige aftale blev indgået i Folketinget den 22. marts.
Partierne er af den opfattelse, at det er markant bedre end ventet, hvilket skulle være årsagen til, at de mener, at der er grundlag for en hurtigere genåbning end tidligere aftalt.
Alle Folketingets partier, med undtagelse af Nye Borgerlige, var med i den oprindelige aftale. I denne aftale er det ifølge Ritzau blevet skrevet ind, at partierne og sundhedsmyndighederne skal vurdere situationen hver 14. dag.
Ved revurderingerne, der skal finde sted hver 14. dag, vil myndighedernes beregninger blive holdt op imod den egentlige udvikling.
I den nuværende aftale, er der blevet aftalt en række trin i genåbningen, der vil finde sted 13. og 21. april samt 6. og 21. Maj. Planens nuværende løbetid strækker sig frem til, at alle danskere over 50 år er blevet tilbudt en vaccine. Dog er der både restriktioner og krav, der vil fortsætte efter dette tidspunkt.