Pizzadej uden gær

webmaster

250 uger siden

|

02/03/2020
Det kan være super fristende på de travle dage at ringe efter en pizza, men faktisk behøver det slet ikke at tage særlig lang tid at få en nylavet pizza af ordentlig kvalitet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Især ikke hvis du laver en pizzadej uden gær, og det kan godt lade sig gøre at få et godt resultat, hvis du blot følger opskriften her.

Pizzadaj uden gær

Denne opskrift rækker til 1 person, men du kan gange den op, så hver i familien kan sin egen at pynte eller I kan nøjes med at spise en kvart hver og så en god salat for resten.

Fyldet bestemmer du helt selv. Det kan for eksempel være rester fra køleskabet og sådan var det jo også, da pizzaen i sin tid blev opfundet. Det var en måde at spise rester på.

Det eneste der er vigtigt i denne sammenhæng er, at du sørger for at bruge den rigtige type af mel. Den kan godt laves med andet, men resultatet bliver altså ikke ligeså godt.

Det skal simpelthen være det der hedder Tipo 00, når du laver pizzadej uden gær. Til gengæld er der lynhurtigt friskbagt pizza.

Det skal du bruge til pizzadej uden gær til 1 person

Ingredienser:

Pizzabund uden gær:

  • 2 dl TIPO 00 hvedemel 
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Sådan laver du pizzadej uden gær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 250 grader og lad den plade du skal bruge til den blive i ovnen.
     
  2. Hæld hvedemel i en i skål.
     
  3. Tilsæt salt og bagepulver og blad det godt.
     
  4. Tilsæt vand og rør det godt sammen til du har en ensartet dej, som du kan arbejde med.
     
  5. Ælt dejen kort til den er klar til at rulle ud.
     
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys det let med mel.
     
  7. Rul dejen ud, så den får en passende størrelse og tykkelse.
     
  8. Tilsæt fyld.
     
  9. Smid pizzaen i ovnen i og lad den bage i ca. 15 min.

Inden du bager den, kan du kan du lige nå at smække en hurtig tomatsauce sammen, hvis du ikke vil bruge en færdigkøbt.

Hurtig tomatsauce

  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 spsk tomatpure

Fremgangsmåde:

  1. Hæld ingredienserne i en gryde og sæt den på middelvarme.
     
  2. Rør i den ind imellem og mos eller mas evt. tomatstykker ud.
     
  3. Den skal bare lige op og varme en smule, så den tager kun et par minutter at lave.

Forslag til pizzafyld

Der er rigtig mange muligheder, når det kommer pizza, hvad enten du har lavet en pizzadej uden gær eller med gær.

Du kan godt lave pizzaen uden tomat, men med hvid bund, altså uden brug af tomat. Her kan du anvende mascapone i stedet eller en anden ost.

Men de fleste foretrækker deres pizza med tomat.

Læs også: Pizzadej er ikke bare til hjemmelavet pizza: Se dette smarte kneb

Det vigtigst er, at du ikke overfylder din pizza, så den bliver tung og våd. 

Hvis du har været på et rigtigt kvalitetspizzaria, vil du ofte også se, at deres pizzaer ikke er overlæsset med fyld.

Her får du en række forslag til kombinationer, der går godt sammen på pizza og er en smule mere spændende og smagfulde end dem du finder hos standard-pizzariaerne.

1: Margerita: Denne simple klassiker består blot af tomat, ost og frisk basilikum. Lav kun denne hvis du har en god kvalitet råvarer.

2: Vegetar: Squash i tynde strimler, oliven og champignon i skiver samt ost.

3: Lam: Det er desværre ikke så tit at lam ses på pizza, men det er en skam for det smagfulde kød egner sig fremragende til at beklæde en pizzabund. Har du rester af en lammeculotte er dette det mest møre, mens det mest smagfulde nok er fra lammekøllen. Udover lammestykke er forårsløg og oliven en god kombination med denne samt en god mozzarella. Altså den i de runde kugler.

4: Kylling ala king: Her skal du bruge en rest kylling samt peberfrugt og champignon og en håndfuld frosne ærter. Og så selvfølgelig ost.

5: Rejer og artiskok: Denne pizza består i al sin enkelthed af rejer og artiskok fra glas eller dåse samt ost. Her skal du passe på med ikke at anvende ingredienser der overdøver rejernes delikate smag.

6: Bacon: Halver er par skiver bacon og læg dem på pizzaen sammen med oliven, løg og ost. Bacon har så meget smag, at det er synd, at den altid er kombineret med noget andet, som om den ikke er nok i sig selv.