Her får du en opskrift på begge de to retter, der emmer af mormormad, så du kan prøve dem af.
Tarteletter med kylling opskrift
Opskrifterne rækker til 4 personer, og kan begges laves dagen i forvejen – det bliver de ikke dårligere af – tværtimod.
Overvej også gerne om du vil lave en dobbeltportion, så du kan fryse den til en anden god gang.
Det skal du bruge til tarteletter med kylling og asparges til 4 personer
Ingredienser:
- 1 kylling eller suppehøne
- 1 gulerod skåret i skiver.
- 1 løg skåret i ringe
- 10 hele peberkorn
- 3 laurbærblade
Sauce:
- 300 g hvide asparges på dåse eller friske, der er dampet i 5 min.
- 3 dl kogevand fra den kogte kylling
- 3 dl kogevand fra asparges
- 60 g smør
- 10 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- Friskkværnet sort peber
- salt
Derudover skal du bruge:
- 16 tarteletter
- 1 håndfuld persille til pynt
Sådan laver du tarteletter med kylling og asparges
Fremgangsmåde:
- Kog kyllingen i en stor gryde med sammen med de øvrige grøntsager. Overvej evt. at tilsætte lidt grøntsagsbouillon i 40 minutter.
- Tag kyllingen op og læg den til afkøling på et spækbræt.
- Gem kogevandet – du skal bruge mindst 3 dl.
- Når kyllingen er kølet af, kan du skære den i mindre stykker og sætte den tilbage til afkøling.
- Anvender du friske asparges, skal du huske af fjerne den seje ende. Tag fat i den tykke ende af aspargesen og bøj den forsigtigt, så du får knækket den nederste og seje ende af.
- Læg de afbrækkede asparges dele i en lille gryde og dæk dem med vand. De skal kun lige dækkes. Lad dem koge i mindst 15 min.
- Læg de asparges du skal bruge til retten ovenpå de udkogte asparges og lad dem dampe i 5 min. De må ikke røre vandet.
- Tag de asparges du skal bruge fra til afkøling.
- Fjern asparges enderne, men behold kogevandet. Dette skal tjene som smagsgiver til retten.
- Lav saucen ved at tage en ny gryde, hvor du ved svag varme rører mel og smør sammen til en samlet masse med et piskeris.
- Tilsæt kogevand fra asparges lidt efter lidt, mens du rører i saucen.
- Tilsæt kogevand fra kyllingen lidt efter lidt, mens du rører, indtil saucen har den rette konsistent, hvilket er lidt for tyk.
- pisk nu mælken i lidt efter lidt til du har en god lidt tyk, men jævn sauce.
- Kog den forsigtigt op og lad den koge på svag varme i ca. 10 min.
- Tilsæt salt, peber og smag til.
- Tilsæt kyllingen, når saucen er som den skal være.
- Tilsæt asparges.
- Lun tarteletterne på 200 grader i ovnen i et par minutter.
- Fyld tarteletterne og pynt med persille
Hvis du ikke har prøvet tarteletter med kylling ala king eller chicken ala king, som det hedder originalt, har du snydt dig selv, for et superlækkert alternativ til den gamle danske klassiker.
Det skal du bruge til tarteletter med kylling ala king til 4 personer
Ingredienser:
- 1 kylling eller suppehøne
- 1 grøn peberfrugt skåret i tern
- 200 g champignon
- 1 løg skåret i tern
- 100 g frosne ærter
Sauce:
- 3 dl kogevand fra den kogte kylling
- 60 g smør
- 10 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- Friskkværnet sort peber
- salt
Derudover skal du bruge:
- 16 tarteletter
- 1 håndfuld brøndkarse eller persille til pynt
Sådan laver du tarteletter med kylling ala king
Fremgangsmåde:
- Følg punkterne 1-4 i den foregående opskrift.
- Rens champignon og skær dem i skiver.
- Skær løg og peberfrugt i tern.
- Læg grøntsagerne til side i separate skåle, indtil de skal bruges.
- Følg punkterne 1-4 i den foregående opskrift.
- Følg punkterne 10-13 i den foregående opskrift.
- Steg champignoner og løg let og hæld dem i retten.
- Hæld peberfrugten i retten.
- Kog den forsigtigt op og lad den koge på svag varme i ca. 10 min.
- Tilsæt ærterne når retten er færdig og tarteletterne skal i ovnen.
- Smag saucen til med salt, peber.
- Tilsæt kyllingen, når saucen har fået den konsistens som den skal have.
- Lun tarteletterne på 200 grader i ovnen i et par minutter.
- Fyld tarteletterne og pynt med brøndkarse, hvis du kan få fat i det, eller alternativt persille lige inden servering.